کتاب مهارت های زندگی نوین 5، تالیف محمدعلی اقلامی، جلد پنجم از مجموعه کتاب های مهارت های زندگی نوین ویژه نوجوانان است.
مهارت های اداره زندگی و یا زندگی کردن، بسته به نوع شخصیت، فرهنگ و اعتقادات ما متنوع اند ولی در تمامی فرهنگ ها و آیین ها بهترین روش اجرای یک زندگی را مهارت ها و هنر زندگی کردن می گویند. در کتاب مهارت های زندگی نوین، به تعدادی از مهمترین مهارت های ارتباطی و مهارت های یک زندگی در قالب داستان ها و نمونه ها خواهیم پرداخت.
نقش حکایات آموزنده با توجه به روایات و همچنین تاریخ گذشتگان، نقشی بی بدیل در ارتقاء سبک زندگی ایرانی - اسلامی است و همچنین اهمیت ویژه ای در بالابردن مهارت های زندگی ما دارد.
بی شک مهم ترین دوره در تربیت انسان و شکل گیری شخصیت او، دوران کودکی است. تأثیرپذیری انسان از محیط و اطرافیان خود در این دوره، به مراتب بیشتر و عمیق تر از دوره های دیگر زندگی است.
اعمال، رفتار، برخوردها و به طور کلی شیوه معاشرت پدر و مادر در خانه و کیفیت ارتباط آنان با یکدیگر و دیگر افراد، در روح و خلق و خوی فرزند اثری مستقیم خواهد گذاشت، روح حساس و لطیف فرزند را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد.
به عنوان یک والد همیشه بهترین را برای فرزندتان می خواهید اما از آنجایی که هیچ والدی دفترچه راهنمای منحصر به فرد خودش را ندارد، پدر و مادری کردن همواره یک آزمون و خطاست. برای همین است که گاهی وقتی حتی به چند هفته قبل خودتان برمی گردید بخاطر رفتاری که داشته اید غمگین می شوید.
کودک یک پارچ آب را روی فرش خالی می کند؛ در این موقعیت ما می توانیم به شیوه های بسیار متفاوتی واکنش نشان بدهیم. اما گاهی ما در برابر یک پارچ خالی شده روی فرش بهترین واکنش را نشان نمی دهیم. معمولاً خشمگین می شویم چون یک بچه کوچک توانسته ما را به دردسر بیندازد.
ممکن است غر بزنیم، تنبیه کنیم، داد و بیداد کنیم یا حرف های نامربوط بزنیم. کمتر والدی است که در شرایط سخت رفتار و واکنش درست را بشناسد. ما فریاد می زنیم و با این واکنش فکر می کنیم یک هدف تربیتی را دنبال کرده ایم؛ چون کودک باید یاد بگیرد پارچ آب وسیله بازی نیست. اما پیامی که به این بهانه به کودک می رسانیم اصلاً چیز خوبی نیست.
کنگره :
BF۶۳۷ /ر۲الف۶۶۵۵ ۱۳۹۶
شابک :
978-600-8794-54-7