نظر شما چیست؟
میشل دو مونتین بنیانگذار مقاله نویسی مدرن است؛ وی در کتاب در باب دوستی به بیان دیدگاه های خویش در باب روابط انسان ها می پردازد و به تامل درباره این نظریه می پردازد که آدمی تفاوتی با سایر موجودات ندارد، در این باره به بحث می نشیند که باید به تمامی فرهنگ ها احترام گذاشت و در نهایت تلاش می کند با خودشناسی به درک ماهیت انسان نایل شود.

میشل اکم دو مونتین (Michel De Montaigne) فیلسوف شکاک و اومانیست فرانسوی به سال 1533 م به دنیا آمد. میشل مونتنی به اقتضاء عصر و شرایط تاریخی ای که در آن به دنیا آمده و زیسته است چونان آئینه ای نشانگر روح شکاک سلبی نگر رنسانس تمدن اومانیستی است. برخی مورخان مونتنی را یک اومانیست غیرمعمولی [در مقایسه با نمونه ی مثالی متفکر اومانیست قرن شانزدهم] نامیده اند، زیرا او بیش از همفکران معاصر خود [و از این نظر تا حدودی شبیه اومانیست های یکصد سال قبل از خود در سپیده دم رنسانس] شکاک و نسبی انگار بود.

در تمام طول تاریخ بعضی از کتاب ها جهان را تغییر دادند و شیوه نگاه ما به خودمان و دیگران را دگرگون کردند. آن ها به مباحث، اختلافات عقاید، جنگ ها و انقلاب ها الهام بخشیده اند. آن ها زندگی های بسیاری را ساخته اند و یا تباه کرده اند. حالا نشر روزگار نو برای شما کارهای متفکران بزرگ، پیشگامان، اصلاح طلبان و طالع بینان را فراهم آورده است. ایده هایی که مدنیت را تکان داد و به ما کمک کرد تا آن چه که اکنون هستیم باشیم. (ایده های بزرگ)

در بخشی از در باب دوستی (On Friendship) می خوانیم:

به عقیده من مثمر ثمرترین و طبیعی ترین عمل ذهنی ما گفتگو است. متوجه شده ام که این کار دلپذیرترین فعالیت در زندگی ماست. به همین دلیل نیز، اگر ناگزیر به انتخاب بودم، ترجیح می دادم بینایی خود را از دست بدهم تا این که از قوه گویایی و شنوایی خویش محروم شوم. آتنی ها و حتی رومی ها در مدارس خود مشق این عمل را به عنوان عملی شرافتمندانه حفظ کرده بودند. در عصر و زمانه ما نیز ایتالیایی ها نشانه ها یی از آن را حفظ کرده اند که البته در مقایسه بین هوشمندی ایشان با خود ما، در می یابیم که این امر تا چه حد برایشان سودمند بوده است.
صفحات کتاب :
109
کنگره :
BJ1533 ‭/د9‏‫‬‮‭‬‭م8 1395
دیویی :
177/62
کتابشناسی ملی :
3227824
شابک :
978-600-6867-58-8
سال نشر :
1395

کتاب های مشابه در باب دوستی