اثر «مقدّس و نامقدّس» درباره ی مسائلی در زندگی ما انسان ها سخن می گوید که بی توجّه از کنار آن رد می شویم در حالی که در زندگی ما نقش مهمّی بازی می کند و حتّی در سرنوشت ما مؤثّر است.
مقدّساتی همچون کتاب های مقدّس و الهی، خانه های مقدّس، مکان های مقدّس و افراد مقدّسی که در زندگی مدرن و مادّی، جزو امور روزمرّه ی ما در آمده است و بدین ترتیب، نه تنها اثرش را در حیات ما از دست داده است، بلکه ما را به ورطه ای مبتلا می کند که ارزش های الهی را زیر پا گذاشته و منتظر عقوبتش بمانیم....
اسماعیل شفیعی سروستانی در این کتاب به روشنی انواع مقدّسات را نام برده و دلیل مقدّس بودنش را توضیح داده و آنگاه به زیبایی تحلیل کرده است که چرا این مقدّسات در زندگی ما روزمرّه و عادی شده است و در نهایت اثرات این تغییر حالت را برمی شمرد.
ناشر کتاب «مقدّس و نامقدّس» می گوید:
کتاب «مقدّس و نامقدّس اثر اسماعیل شفیعی سروستانی، از کتاب هایی است که درباره ی مهم ترین نقاط مغفول مانده در حوزه نظری و عملی انسان ها سخن می گوید: نکاتی که در لایه های زیرین حیات این دنیایی، مانده و تغییر و تحوّل صورت های مادّی، قادر به بی اثر یا کم اثر ساختن نقش آفرینی آن ها در حیات فردی و اجتماعی فرزندان آدمی نمی باشد.
در بخشی از این کتاب آمده است:
شاید عبارت «اثر پروانه ای»، به گوش آن خواننده محترم خورده باشد. این عبارت در سال 1961م.، به دنبال ارائه مقاله ای تولّد یافت که ریاضیدان و هواشناسی آمریکایی، به نام ادوارد لورنتس، آن را در یکصد و سی و نهمین اجلاس AAAs عرضه کرد. در آن مقاله، عنوان شده بود که:
آیا بال زدن پروانه ای در «برزیل» می تواند سبب ایجاد طوفانی در «تگزاس» شود؟
... همه ما عادت کرده ایم که به سادگی از کنار کنش ها و واکنش های کوچک پیرامون خود در مناسبات و معاملات فردی و اجتماعی و حتّی سیاسی بگذریم و گاه هر عمل را حقیر، بی اثر و بی ارتباط با سایر حوادث تعریف می کنیم. در حالی که در واقع، چنین نیست.
نظریّه آشوب که امروزه، در «فیزیک کوآنتوم» مورد بررسی قرار می گیرد، با استفاده از استدلال های ریاضی توضیح می دهد که از کنار هیچ عملی، حتّی بال زدن یک پروانه کوچک در این سوی زمین، نمی توان گذشت؛ زیرا زنجیره ای از رخداد ها، سرانجام، بروز طوفانی وحشتناک در دیگر سوی زمین را سبب می شوند؛ حتّی اگر نخواهیم باورشان کنیم.
واقعه نهایی، برآیند نهایی زنجیره وقایع ریز و درشتی است که در طیّ زمان شکل گرفته و از معرض دید ما پنهان مانده اند.
آیات متعدّدی در «قرآن» و روایاتی از حضرات معصومان(ع)، از «اعمال ماتقدّم» و «اعمال ماتأخّر» سخن می گویند. اعمال ماتقدّم، اعمالی هستند که آثار و نتایج آنها محدود به دوران عمر انسان است و از پیش فرستاده شده اند و با مرگ او پرونده شان بسته می شود؛ امّا اعمالی که آثار آنها، پس از مرگ نیز می مانند و گاه توسعه می یابند و آثار مثبت و منفی خود را باز می کنند، اعمال ماتأخّرند.
شابک :
978-964-6938--91-5
کنگره :
BT767/ش7م7 1395
نظر دیگران //= $contentName ?>
خیلی خوب...
عالی...
تشکر بابت این کتاب...
این کتاب عالیه...
این کتاب خیلی عالیه ابتدا به مقوله قداست و قداست زدایی می پردازد سپس به این موضوع اشاره دارد که این نظریه که ب...