یکی از ویژگی های رفتاری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای که از سال های دور و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده و در طول تمام سالیان مبارزه و خدمت در سنگرهای مختلف همچنان ادامه یافته، ارتباط با مردم و بویژه نسل جوان و مخصوصاً دانشجویان و طلّاب است. معظّمٌ له در یکی از دیدارهای دانشجویان فرموده اند: «البتّه من سال هاست که با دانشگاه ها ارتباط دارم و به همه ی دانشگاه ها هم رفته ام؛ به دانشگاه شما هم چند بار آمده ام؛ البتّه آن زمانی که شما هنوز دانشجوی این دانشگاه نبودید. بالاخره با دوستانی که با دانشگاه ها ارتباط دارند، مشورت می کنیم و به هر دانشگاهی که نرفته باشیم، می رویم ... من همچنان از دوره ی جوانی با قشر دانشجو ارتباط داشته ام؛ نه فقط ارتباط صوری، واقعاً ارتباط گیری داشته ام؛ حرف می زدم، حرف می شنفتم، مباحثه می کردم، تعلیم می دادم، یاد می گرفتم؛ که تا الان هم ادامه دارد. امیدوارم تا هر وقتی که من زنده هستم، رابطه ی من با جماعت جوان و دانشجو قطع نشود؛ من این رابطه را دوست می دارم.» دقّت در این شیوه بخوبی نشان دهنده ی اعتقاد معظّمٌ له به کارایی، تأثیر و ضرورت این نوع حضور، ارتباط و پاسخگویی به پرسش های جوانان که آینده سازان این کشور و پرچمداران آینده ی این انقلاب اسلامی اند می باشد.
یکی از مهمترین جلوه های بارز در نحوه ی پاسخگویی معظّمٌ له به پرسش ها رعایت جدّی اخلاق اسلامی و حریم اشخاص است. در تعداد قابل توجّهی از پرسش ها، دانشجویان با ذکر نام درباره ی پرونده ی قضایی یا دیدگاه های سیاسی برخی اشخاص سؤال می کنند. طبیعی است در شرایط خاصّی که کشور در سال های 1376 تا 1382 به دلیل افراط و تفریط هایی که در محافل سیاسی، مطبوعاتی، و حتّی برخی دستگاه ها و قوای کشور صورت می گرفت قرار داشت، دانشجویان خواستار موضع گیری صریح مقام معظّم رهبری درباره ی اشخاص و گروه ها بودند.
امّا ایشان با دقّت تمام در پاسخ عملاً درس عدالت و اخلاق را به دانشجویان آموزش می دهند. از نکات قابل توجّه در این دیدارها بیانات ابتدایی مقام معظّم رهبری در برخی دیدارهاست که در پاورقی صفحه ی آغازین هر نشست به آن اشاره شده. همچنین گاه بدون طرح سؤالی از سوی دانشجویان، معظّمٌ له به دلیل اهمیت برخی مطالب مستقلاً به آن پرداخته اند.