کتاب حاضر، آشنایی با چوب و هنرهای مرتبط با آن است که هنرهایی همچون، خراطی سنتی، کندهکاری، منبتکاری، مشبککاری، معرق و... را شامل میشود که آن را دکتر حسین یاوری با یک پیشگفتار و هفت فصل نوشته است. در فصل اول وی به مروری بر پیشینة استفاده از چوب در ایران و دیگر کشورهای جهان پرداخته است. در فصل دوم تعریف ویژگیها (محاسن و معایب) و طبقهبندیهای کلی چوب، در فصل سوم آشنایی با برخی از انواع چوبهای مورد مصرف در هنرهای مرتبط با چوب، در فصل چهارم آشنایی با عمدهترین ابزار و وسایل کار مورد نیاز در هنرهای مرتبط با چوب، در فصل پنجم آشنایی با مواد چسبنده، در فصل ششم آشنایی با انواع اتصالات و در فصل هفتم آشنایی با صنایع و هنرهای مرتبط با چوب را آورده است.
کتاب همراه عکس و تصاویر و نمونههایی از کارهای با چوب و هنرهای مرتبط با آن است که با زیرنویس و در پایان با کتابنامه که تنها منبع در مورد هنر چوب است آورده شده است. وی در مقدمة کتاب در مورد چوب و هنرهای مرتبط با آن مینویسد که چوب، فراوانترین مادة موجود در طبیعت است که از روزگاران گذشته مورد استفاده بشر بوده است. از خلال نوشتههای محققان، مورخان و باستانشناسان میتوان استنباط کرد که در ایران عصر حجر استفاده از چوب مرسوم بوده است. آثار به جا مانده از هنرهای مرتبط با چوب نظیر منبت، مشبک معرق، نازککاری، گره چینی، خاتم و... که هماکنون زینتبخش گنجینههای هنری است حکایتگر ذوق و خلاقیت و تلاش مؤمنانه هنرمندان ایرانی در بهرهگیری از چوب به عنوان ماده اولیه مناسب و شکلپذیر است که آگاهی از این گونه آثار و دریافت دقایق و ظرایف کار مستلزم بررسیهای دقیق کارشناسانه و انسجام پژوهشهای گسترده در عرصه هنرهای مرتبط با چوب است. لذا آشنایی علاقهمندان به هنرهای صناعی ایران و پژوهشگران و دانشجویان عزیز با سوابق ویژگیها و چگونگی و نحوة تولید آثار و صنایع و هنرهای مرتبط با چوب امری ضروری است.
این کتاب حاصل بیش از 35 سال فعالیت در عرصة هنرهای صناعی است که دکتر حسین یاوری آن را به کمک سورة مهر، موسسة آموزش عالی سوره، به خوبی آراسته و نوشته است.
شابک دیجیتال :
978-600-03-1915-1