کتاب مبانی طراحی گرافیک، نوشته ی ایمی ای آرنتسون و ترجمه ی حسام حسن زاده می باشد و توسط انتشارات سوره مهر نیز منتشر شده است. دانشجویان در این کتاب در یازده فصل با رشته هیجان انگیز و پُرزحمت طراحی گرافیک آشنا می شوند.
در آسیب شناسی آموزش طراحی گرافیک در دانشگاه های ایران دو موضوع اساسی را باید در نظر گرفت: اول، سرفصل های قدیمی و تاریخ مصرف گذشته؛ دوم، فقدان یا کمبود منابع آموزشیِ نوشتاری.
سرفصل های درسی سال هاست که تغییری نکرده و به بازنگری اساسی نیاز دارد. در این زمینه حرف برای گفتن زیاد است ـ که جای آن در این مجال نیست.
اما درباره کتاب و منابع نوشتاری در این حوزه گفتنی است، با وجود آن که در سال های اخیر کتاب های خوبی در زمینه طراحی گرافیک چاپ شده، این کتاب ها پاسخگوی نیازهای دانشجویان این رشته نیست، زیرا بیشتر آن ها فاقد مطالب نوشتاری و مباحث تئوری در حوزه طراحی گرافیک است. بیشتر این کتاب ها آثار گرافیکی را به نمایش می گذارند و معمولاً در مقدمه ای چندصفحه ای درباره این آثار توضیح می دهند. از این رو، فقر منابع نوشتاری و مباحث تئوری در طراحی گرافیک یکی از معضلات اصلی این رشته است؛ این امر باعث شده آموزش طراحی گرافیک و، به تبع آن، تربیت طراحان گرافیک آن چنان که باید مطلوب نباشد.
مترجم کتاب مبانی طراحی گرافیک، در مقام معلم طراحی گرافیک، در دو مورد یادشده گام های کوچکی برداشته است.
کتاب مبانی طراحی گرافیک pdf و یا به عبارتی نسخه الکترونیک آن را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس آن را در کتابخوان فراکتاب مورد مطالعه قرار دهید.
دانشجویان در کتاب مبانی طراحی گرافیک در یازده فصل به قرار زیر با رشته هیجان انگیز و پُرزحمتی آشنا می شوند:
فصل های اول و دوم مقدمه ای است بر فرایند و تاریخ طراحی گرافیک. فصل های سوم، چهارم، و پنجم درباره اصول اساسی ادراک تصویری، تعادل پویا، گشتالت، و شیوه ارتباط این مباحث با طراحی گرافیک است. فصل های ششم وهفتم متمرکز است بر اصول وتمرین متن و طراحی صفحه آرایی در وب وگرافیک چاپی. فصل هشتم اختصاص دارد به رنگ های الکترونیکی و سنتی و اطلاعاتی درباره کاربرد تئوری های رنگی. در فصل نهم درباره تصویرسازی وعکاسی همراه با نمونه های متنوعی از آثار هنری آنالوگ و دیجیتال بحث شده است. در فصل دهم دیدگاه وسیع تری درباره اهداف، رسانه و شیوه های طراحی تبلیغاتی ارائه شده است. فصل یازدهم درباره فرایند آماده سازی طرح برای چاپ است همراه با راهنمای گام به گام پیش چاپ الکترونیکی. بخش دوم این فصل درباره شیوه آماده سازی فایل برای وب و رایانه است و تفاوت ها و شباهت های طراحی گرافیک برای وب و چاپ را نشان می دهد. بخش های «نکته دیجیتالی» و «گالری شرح حال» در سرتاسر کتاب برای افزایش اطلاعات دانشجویان درباره نکته های رایانه ای و آشنایی با شرح حال طراحان گرافیک گنجانده شده است.
پروژه ها و تمرین های پایان هر فصل به دانشجویان کمک می کند تا مطالب هر فصل را بهتر درک کنند. اهداف و مقاصد و نقدِ پایانِ فصل ها نیز ارائه های نوشتاری و شفاهی دانشجویان را تقویت می کند.
درباره مولف
درباره مترجم
درباره کتاب
مقدمه مترجم
فصل اول: کاربرد هنری طراحی
فصل دوم: تاریخ طراحی گرافیک
فصل سوم:ادراک
فصل چهارم: به سوی تعادلی پویا
فصل پنجم: گشتالت مطلوب
فصل ششم: کاربرد زبان تصویری
فصل هفتم: پویایی چیدمان
فصل هشتم: پویایی رنگ
فصل نهم: تصویر و عکس در طراحی
فصل دهم: طراحی تبلیغاتی چیست؟
فصل یازدهم: تولیدات گرافیک آنلاین و چاپی
طرح های کامل چهارمین مرحله از فرایند طراحی گرافیک است. این مرحله برای جلب رضایت نهایی مشتری ارائه می شود. هرچند این مرحله بر اساس طرح های اولیه است، خیلی دقیق تر اجرا می شود. پیش از انتخاب طرح اولیه برای اصلاح کار نهایی لازم است یک بار دیگر با مدیران هنری، ویراستارها یا استادتان مشورت کنید.
در مرحله «طرح های کامل»، مشتری می تواند درباره راه حل طراحی اظهارنظر کند، چون این طرح ها بیشتر شبیه کار تمام شده است. ضرورتی ندارد توضیح دهید «چه اتفاقی افتاده» یا «چگونه این طرح بهتر می شود.» طرح کامل معمولاً طرحی رایانه ای است که همه جزئیات را نشان می دهد و به دقت طراحی شده است. این طرح می تواند عناصر مختلفی مثل عکس، نوشته های رایانه ای، تصاویر الکترونیکی و طرح های مدادی ـ مرکبی اسکن شده داشته باشد.
در بیشتر پروژه های این کتاب طرح های کاملْ گام نهایی است. این طرح های کامل بخش مهم نمونه کارهای یک دانشجوست که در طول دوره دانشجویی طراحی می شوند. در موقعیت کاری واقعیْ پروژه چاپ شده مرحله نهایی است.
طرح های کامل اَشکال مختلفی دارند و به رسانه ای که برای آن طراحی شده اند بستگی دارند. ایده های تلویزیونی و فیلم به روشی خاص و ساده، درقالب استوری برد یا به شکل متحرک و خلاصه شده روی سی دی ارائه می شوند. برای طراحی بسته بندی ممکن است طرح های کاملِ سه بُعدی به شکل چندتایی ارائه شوند تا امکانات نمایشی بسته بندی بهتر نشان داده شود.
نسخه الکترونیکی کتاب مبانی طراحی گرافیک را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و پس از دانلود از مباحث آن بهره مند گردید.
جهت اطلاع از قیمت کتاب مبانی طراحی گرافیک به صورت نسخه ی الکترونیکی می توانید به سایت و یا نرم افزار فراکتاب مراجعه کنید.
مشخصات کتاب مبانی طراحی گرافیک در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | سوره مهر |
نویسنده: | ایمی ای آرنتسون |
مترجم: | حسام حسن زاده |
تعداد صفحه: | 468 |
موضوع: | حوزه بین الملل، گرافیک، آموزشی |
قالب: | الکترونیک |