0.0از 0

حدیث خوانی روشمند

درس نامۀ قرائت و درک متون حدیثی

رایگان
خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب حدیث‌خوانی روشمند

    مهدی غلامعلی در کتاب حدیث‌خوانی روشمند به دنبال ارایه شیوه عملی چگونگی قرائت و درک متون روایی همراه با عرضه متون متعدد حدیثی است. در این اثر که به عنوان متن درسی برای دانشجویان دانشکده علوم حدیث تدوین شده است، ضمن ارایه مجموعه‌ای از روایات، در موضوعات اخلاقی، اجتماعی، ادعیه، رفتارشناسی عرفانی، مدیریتی و اقتصادی، چگونگی قرائت این احادیث، ترجمه آن‌ها، شرح حدیث و واژه‌شناسی این احادیث بررسی شده و به بحث درباره شیوه‌شناسی شروح نهج‌البلاغه و شرح‌نگاری اندیشمندان و حدیث‌شناسانی مانند شیخ بهایی، ملاصالح مازندرانی و علامه مجلسی پرداخته شده است.

    گزیده کتاب حدیث‌خوانی روشمند

    متن خوانی چیست؟

    کتاب‌ها، روزنامه‌ها، بخشنامه‌ها، جزوات نامه‌ها و .... همگی در زندگی روزمره ما حضور چشمگیری دارند. در زندگی یک شهروند روزی را نمی‌توان یافت که با نگاشته‌ای روبه رو نشود. بنابراین عنصر سواد بخش جداناشدنی زندگی شهری است. توان خواندن نگاشته‌ها سبب فزونی آگاهی از شیوه عملکرد یا بالا رفتن اطلاعات شخصی است و در هر عصری اطلاعات کامل‌تر سبب موفقیت بیشتر خواهد شد. انسانهای باسواد متن‌ها را آن چنان به سرعت می‌خوانند که اهداف و شیوه قرائت آن ها نادیده انگاشته می‌شود، در پحالی‌که خواننده در برخورد با هر متن دو هدف را دنبال می‌کند: نخست قرائت متن و سپس درک مقصود نویسنده در متون آسان و روزمره.

    سادگی متن سبب می‌شود که خواننده این دو هدف را در نظر نگیرد و حتی بدون قرائت واژگان به مقصود نویسنده پی برد، اما خوانندگان متون کهن همچون کلیله و دمنه، گلستان سعدی یا دیوان حافظ به طور معمول هر دو هدف پیش‌گفته را در نظر می‌گیرند؛ چه اینکه ادبیات این متون به قرن های نسبتاً دور مربوط است و تغییر نگارش‌ها سبب شده است که فهم آن ها به راحتی ممکن نباشد. البته باید توجه داشت که میزان آشنایی و ممارست خوانندگان در سرعت قرائت و درک مفاهیم مؤثر است.