0.0از 0

مدیریت غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان

رایگان
خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب مدیریت طرح غنی‌ سازی اوقات فراغت دانش‌ آموزان

    کتاب مدیریت طرح غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان به قلم علی‌اکبر روحی‌گل‌خطمی و سعید جعفری‌تیتکانلو به نگارش درآمده است. توانمندسازی دانش‌اموزان برای زیست مومنانه و انقلابی در دنیای معاصر، یکی از نکات مهم از منظر کارشناسان حوزه تعلیم و تربیت اسلامی به شمار می‌آید.

    در این راستا علاوه بر برنامه‌هایی که در طی سال تحصیلی به‌عنوان فعالیت‌های فوق‌برنامه در مدارس انجام می‌گردد، فعالیت‌هایی نیز در تعطیلات تابستان در جهت غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان صورت می‌گیرد.

    کتاب مدیریت غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان با هدف ارائه زمینه‌های مدیریت مطلوب طرح غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان از منظر مدیران و کارشناسان تربیتی انجام شده است. مشارکت‌کنندگان در این پژوهش به‌صورت هدفمند انتخاب شده و ابزار گردآوری داده‌ها مصاحبه از نوع نیمه ساختار یافته است. افراد مصاحبه‌شونده، مدیران فرهنگی آستان قدس رضوی، فعالان فرهنگی و تربیتی مشهد مقدس و اداره‌کنندگان بنیاد فرهنگی رضوی می‌باشند که به روش گلوله‌برفی انتخاب شده‌اند، بعد از انجام ۴۰ مصاحبه و رسیدن به اشباع نظری؛ با استفاده از رویکرد گراندد تئوری (نظری‌پردازی داده بنیاد) به تحلیل مصاحبه‌ها و ارایه مدل پرداخته است. داده‌ها به کمک نرم‌افزار کیفی MAXQDA تجزیه و تحلیل شده است.

    مدل پارادایمی استخراج شده نشان می‌دهد که با توجه به روند پژوهش، شرایط زمینه‌ای (برنامه جامع و کنترل و نظارت) همراه با شرایط مداخله‌گر (توجه به نیازها و جنسیت مقاطع تحصیلی، رویکرد ویژه در بهره‌گیری از فضای مجازی، تربیت نیروی انسانی مدارس، نگرش والدین) برنامه‌ریزی مطلوب را ایجاد می‌کند و در این میان راهبردهای آگاه‌سازی سازمانی، آگاه‌سازی فردی، ضرورت توجه به مخاطب، ویژگی‌های کیفی محتوا، بازتعریف و توجه ویژه به فوق‌برنامه، استفاده از ظرفیت‌های برون مدرسه‌ای و بازتعریف الزامات و اوصل تربیت از منظر دینی از عواملی هستند که این روند را تسریع می‌کنند. این فرآیند پیامدهایی نظیر بهبود مستمر عملکرد و اصلاح الگو را در پی دارد.

    گزیده کتاب مدیریت طرح غنی‌ سازی اوقات فراغت دانش‌ آموزان

    غنی‌سازی اوقات فراغت پدیده‌ای چندبعدی و مفهومی گسترده است و آنگاه که با جوانان و نوجوانان و انگیزه‌های اجتماعی و فعالیت‌های سازندگی قرین می‌شود، بر پیچیدگی آن افزوده می‌شود. به‌طوری‌که بهره‌گیری از اوقات فراغت جوانان به‌عنوان بستری برای انجام فعالیت‌های سازندگی، بازسازی، رفع محرومیت‌ها، توسعه‌ی خدمات اجتماعی و امور عام‌المنفعه، امکان بسیج فراگیر را برای تحقق اهداف نظام اجتماعی فراهم می‌کند.

    بسیاری بر این باورند که در این بستر امکان پاسخگویی به نیازهای تفریحی و فراغتی جوانان بیشتر فراهم گردد و غنی‌سازی اوقات فراغت محقق می‌شود به‌طوری‌که رشد فردی و اجتماعی در تعامل مؤثر و متقابل جوانان با جامعه حاصل می‌شود.

    یکی از مسائلی که پیوسته نظر جامعه‌شناسان و صاحب‌نظران علوم اجتماعی از جمله مسؤولان تعلیم و تربیت را به خود معطوف داشته، موضوع غنی‌سازی اوقات است. شعار وقت طلاست، همواره در اغلب جوامع مطرح بوده و تفکر و تدبر در اوقات فراغت و توجه به نحوه تنظیم غنی‌سازی این اوقات در کشورهای صنعتی بیش از دیگر کشورها رواج روزافزون یافته است.

    یکی از مهمترین دلایل موفقیت کسی که در کنار دیگران و در همان محیط و با همان شرایط زندگی کرده است و اکنون در میان گروه خود تبدیل به شخصیت برجسته‌ای شده این است که از فرصت‌های فراغت خود نهایت استفاده را کرده و این اوقات فراغت را به سمت جاودانگی سوق داده است.