کتاب سرباز قاسم سلیمانی به همت محمدرضا بیات و جمعی از نویسندگان در انتشارات سدید به چاپ رسیده است و به زندگانی شهید قاسم سلیمانی میپردازد.
حاج قاسم سلیمانی کیست؟ سردار عارف؟ جنگجوی صلحطلب؟ شخصیتی ورای جناحهای سیاسی و عقاید مذهبی و مرزهای جغرافیایی؟ همراه مستضعفان جهان؟ بهراستی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی کیست؟ حاج قاسم، مردی از تبار شهادت و از دانشآموختگان مکتب امام حسین (ع) بود. اگرچه مواضعی صریح داشت، اما در برابر دیگران هم پذیرا بود.
در کتاب سرباز قاسم سلیمانی تلاش شده است خطوط کلی شخصیت این سردار بزرگ ترسیم شود. این کتاب شامل صد داستانک از دورههای مختلف زندگی ایشان است، همراه چند فقره کوتاه از سخنرانیهای پراهمیت ایشان، و سخنان برخی شخصیتهای برجسته و جالبتوجه درباره او. کوشش شده است داستانها طوری تنظیم شود که خواننده با قسمتهای مختلف زندگی ایشان آشنا شود و تصور مناسبی از مراحل مختلف زندگی حاج قاسم به دست بیاورد و ابعاد بیشتری از شخصیت ایشان را درک کند. این کتاب، از منابع گوناگون بهره گرفته شده است؛ اعم از خبرگزاریها، مصاحبههای گوناگون، خاطرات شفاهی، صحبتهای خود حاج قاسم، و منابع مکتوب رسمی درباره ایشان. با این حال، کوشش شده است این مطالب در یک بازنویسی خلاقانه و داستانی نوشته شود.
قاسم نوجوان بود. چند سال قبل از انقلاب از قناتملک آمده بود کرمان و همسایه ما شده بود. خودش و برادرش سهراب با دو تا پسر خالههایش. قاسم صبحهای خیلی زود میرفت بنایی. همیشه وقتی بر میگشت خانه، لباسش پر از خاک بود. دستهایش هم یا گچی بود یا رنگی. عصرها هم همیشه میرفت باشگاه. توی باشگاه مربی پرورشاندام بود. یک روزهایی هم میرفت برای کاراته، کاراتهکار بود. یادم نیست کمربندش چه رنگی بود. گمانم مشکی. یادم است من هم یک بار همراهش رفتم. آخرش هم با چند تا از هم باشگاهیهایش مبارزه کرد. میدانید، او همه عمرش مبارزه کرد که شد، قاسم سلیمانی.