0.0از 0

از استدلال به سوی بلاغت جدید

رایگان
خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب از استدلال به سوی بلاغت جدید

    کتاب از استدلال به سوی بلاغت جدید، تألیف دکتر جمیل حمداوی و ترجمه دانا طالب‌پور، اثری معتبر و جامع در زمینه نظریه‌های استدلالی و بلاغت است که به بررسی عمیق این مفاهیم می‌پردازد. این کتاب به دو فصل اصلی تقسیم شده است که هر یک به تفصیل به مباحث مرتبط می‌پردازد.

    فصل اول: این بخش به تحلیل و بررسی نظریه‌های استدلالی از گذشته تا به امروز می‌پردازد. نویسنده با تکیه بر نظریه‌های مختلفی از جمله نظریه استدلال جدلی، سنتی ارسطو، و تفکرات نوین نوارسطوها مانند چایم پرلمن و اولبریشت تیتیکا، به ارائه یک تصویر جامع از تحولات نظری در این حوزه می‌پردازد. همچنین، نظریه‌های استدلال زبانی، گفتمانی و منطقی نیز در این فصل مورد بررسی قرار گرفته‌اند. این فصل نه تنها به تحلیل نظریه‌ها می‌پردازد، بلکه اصول رویکرد استدلالی را در سطوح مختلف تحلیل، کاربرد و اجرا نیز بررسی می‌کند.

    فصل دوم: این بخش به مقایسه و تحلیل دو مرحله مهم بلاغت می‌پردازد: بلاغت سنتی و بلاغت جدید. بلاغت سنتی به عنوان یک رویکرد هنجاری و آموزشی در ارتباط با فنون بلاغت، و بلاغت جدید که از نیمه قرن بیستم با رویکردهای زبانی و نشانه‌شناسی شکل گرفته، به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد. این فصل به خواننده کمک می‌کند تا تفاوت‌های کلیدی میان این دو مرحله را درک کند و به تحولات بلاغت در دنیای معاصر پی ببرد.

    کتاب از استدلال به سوی بلاغت جدید نه تنها به عنوان یک منبع علمی و پژوهشی حائز اهمیت است، بلکه به علاقمندان به زبان و بلاغت این امکان را می‌دهد که با نگرش‌های نوین و رویکردهای متنوع آشنا شوند.

    گزیده کتاب از استدلال به سوی بلاغت جدید

    استدلال جدلی قدمتی به تاریخ انسان دارد، تا آنجا که کتاب‌های آسمانی آکنده از اخبار دینی، قصه‌های پیامبران و فرستادگانی است که حاوی استدلال جدلی هستند، مخصوصا جدالی که در آن هدایت و گمراهی یا حق و باطل یا توحید و شرک در تعارض با یکدیگر قرار می‌گیرند.

    بیشتر فرستادگان و انبیا با نیکوترین روش با قوم خود استدلال می‌کردند، آن‌گونه که نوح و عیسی و موسی و صالح و هود و ابراهیم و محمد - درود خداوند بر همگی باد- با قوم خود این گونه رفتار می‌کردند. خداوند بلندمرتبه در این باره می‌فرماید: ﴿با حکمت و اندرز نیکو به سوی راه پروردگارت دعوت نما، و با آنها به طریقی که نیکوتر است استدلال و مناظره کن، پروردگار تو از هر کسی بهتر میداند چه کسانی از طریق او گمراه شدهاند و چه کسانی هدایت یافتهاند.