کتاب سیاست مقایسهای (چهارچوبی نظری) نوشته نوشته گابریئل ا. اَلمند و دیگران و ترجمه علیرضا طیب، وحید بزرگی میباشد و انتشارات امیرکبیر آن را به چاپ رسانده است.
کتاب با پرسش از علت وجودی حکومت ها و کارویژه هایی که انجام می دهند آغاز می شود و پس از بحث درباره سودها و هزینه های حکومت و نیز چالش های بزرگ مطرح در برابر بیشتر دولت های امروزی، مفاهیم نظام سیاسی و محیط آن، ساختارها و کارویژه ها، کارنمود سیاست ها و نتایج آن ها را همچون مفاهیم لازم برای مقایسه صحنه سیاست در جوامع بسیار متفاوت معرفی می کند. در بخش دوم نیز عناصر مهم چارچوب نظام، فرایند و سیاست گذاری تشریح و درباره علل و نتایج جنبه های مهم فرهنگ های سیاسی، گروه نفوذ، احزاب و دیگر ساختارهای تألیف منافع، قوانین اساسی، ساختارهای اصلی سیاست گذاری و انواع سیاست های عمومی و نتایج آن ها بحث می شود.
سیاست چیست؟
برخی دلباخته سیاست هستند . اینان ممکن است از هیجان رویدادهای سیاسی مانند انتخابات ریاست جمهوری به اندازة یک مسابقه ورزشی هیجان انگیز (شاید جام جهانی فوتبال یا جام دیویس تنیس) لذت ببرند . برخی دیگر ازآن رو شیفته سیاست هستند که این مسائل و پیامدهایی را که برای مردم جامعه خودشان و سراسر دنیا دارند، مهم می دانند. از سوی دیگر، کسانی هم هستند که از سیاست بیزارند، چون سیاست باعث رودررو قرار گرفتن گروه ها و افراد می شود، یا ازآن رو که سیاست، آمیخته با سوءاستفاده از قدرت، فریبکاری، تقلب، خیانت و خشونت است .
سرانجام، عده ای هم به سیاست بی اعتنا هستند و شاید به این دلیل که سیاست با مسائل حائز اهمیت برای خودشان چندان ارتباطی ندارد، آن را خسته کننده و ملال آور می دانند. در تمام این برداشت ها، بهره ای از حقیقت درباره سیاست وجود دارد . در واقع، بیشتر ما با آمیزه ای از این احساسات و تصورات با سیاست برخورد می کنیم و این احساسات و تصورات ممکن است با گذشت زمان و وقوع رویدادهای مختلف تغییر یابد.