کتاب پزشکی نوشته امیرحسین شهگلی میباشد و انتشارات امیرکبیر آن را به چاپ رسانده است. کتابی که پیش رو دارید ذیل موضوع کلی سبک زندگی نوشته شده است، اما چنان که از عنوان آن زندگی بدون سبک پیداست نگاه خاصی به این موضوع داشته است.
در اصل هیچ علمی قرار نیست در دانشکده محبوس بماند، بلکه علوم ناظر به واقعیت زندگی انسانند، در این میان پزشکی شاید وضع خاصی داشته باشد. پزشکی آن قدر با زندگی ما پیوند دارد که بعضی اصولاً آن را مهارت دانسته اند نه علم. این به خاطر آن است که پزشکی به صراحت معادلات فرهنگی جامعه را در خود آشکار می کند. اگر جایی پزشکی یک صنعت یا تجارت پرسود است، نسبتی با فرهنگ آنجا دارد اگر روزی پزشک را حکیم می دانستند و شفا را از خداوند می جستند، نسبتی با فرهنگ آن روز داشته است و اگر ما پزشکی را یک کالای لوکس سرمایه داری می دانیم نسبتی با فرهنگ امروز ما دارد. راستی وضع فرهنگ امروز ما چگونه است؟
در ایران، سالانه هفتصد هزار نفر به علت پرداخت هزینه های گزاف درمانی، همه دارایی خود را از دست می دهند و فقیر می شوند . تعجب می کنید! آمار بالایی است اما حقیقت دارد، بیشتر از این را هم گفته اند . طبق برخی دیگر از آمارهای رسمی سالانه یک و نیم میلیون ایرانی به خاطر هزینه های فاجعه بار سلامت به زیر خط فقر می روند و مجبور می شوند خانه و زندگی خود را هم بفروشند . شاید به این فکر افتاده اید که با تخصیص یارانه، این مشکلات حل میشود، اما هزینه ها آنقدر بالاست که نیمی از یارانه دارویی کشور، فقط به دو قلم دارو اختصاص یافته است... .