کتاب فلسفه آموزش و پرورش، اثر علیاکبر شعارینژاد؛ در ده فلسفه به نگارش درآمده و به بررسی و تحلیل عناوین و موضوعاتی نظیر؛ «انسان و تمدن، انسان و فلسفه، انسان و تربیت، مبانی و اصول آموزش و پرورش، فلسفه آموزش و پرورش، فلسفه تربیتی اسلام» و غیره میپردازد.
عاملهای تغییر در زمان ما
عوامل مؤثر در پیدایش تغییرات فرهنگی بر حسب جامعهها فرق میکنند ولی با وجود این، یک عده عواملی هستند که نظیر آنها شاید در تاریخ بشر دیده نشده است. مهمترین این عاملها عبارتند از:
1. علم
مفهوم علم به کلی تغییر یافته و به صورت وسیله یا ابزار انسان برای تسلط بر طبیعت و کشف امکانات آن درآمده است و انسان به کمک علم، ابزارها و وسایلی میسازد که شیوه و اسلوب زندگی او را عوض میکنند و نظر او را نسبت به هستی و جهانی که در آن زندگی میکنیم تغییر میدهند و انسان را از سلطهی تقلید و پیروزی کورکورانهی افکار و عقاید موهوم و خرافی نجات میدهند و بر مقدار حرکت و کوشش او میافزایند در حالی که گذشتگان،، «علم» را در حکم یک وسیلهی آزمایشی میپنداشتند و به قول معروف، علم را برای علم میجستند.
امروز، انسان به کمک علم، خود را بهتر میشناسد و افقهای تازهای مقابلش باز شدهاند به طوری که از فضا نیز گذشته و به کراتی راه یافته است که تصورش حتی برای گذشتگان ممکن نبود. این امر نیز او را در اوضاع تازهی زندگی قرار داده است، اوضاعی که پیوسته در تغییرند و هر وضع تازه با نیازها و خواستههای تازهای همراه است.. .