کتاب زنان پیامبر
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
کتاب زنان پیامبر، با قلم مرضیه محمدزاده به رشته تحریر درآمده و در انتشارات امیرکبیر منتشر و در دسترس علاقه مندان به کتاب های تاریخ سلام قرار گرفته است.
- معرفی کتاب زنان پیامبر
- خلاصه کتاب زنان پیامبر
- برشی از متن کتاب زنان پیامبر
- خرید کتاب زنان پیامبر
- دانلود کتاب زنان پیامبر
معرفی کتاب زنان پیامبر
در اندیشه ی دینی - اسلامی زن و مرد دارای جایگاه یکسانی هستند. از همان ابتدا خداوند در برابر تمامی ملائکه اعلام می کند: «إِنِّی جَاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلِیفَةً» و آیات بعدی از تعلیم أسماء به آدم و سپس سجده ملائکه به او خبر می دهند: «عَلَّمَ آدَمَ الاسماء کلها» سپس علم أسماء (علم اسرار آفرینش و نام گذاری موجودات) را همگی به آدم آموخت. تعلیم اسماء نیز که دلیل شایستگی آدم برای خلافت است، مختص او نخواهد بود و این دانش در انسان ها اعم از زن و مرد به ودیعه نهاده شده است، زیرا محور تعلیم و تعلم نفس انسان است نه بدن او و در این باره بین زن و مرد تفاوتی وجود ندارد. همچنین از همان ابتدا، رسالت بر دوش کشیدن این امانت الهی بر عهده انسان نهاده می شود و بی تردید حمل این امانت همان گونه که مرد را در بر می گیرد، شامل زن نیز می شود.
کتاب زنان پیامبر اکرم (ص) و زنان با پیامبر اکرم (ص) با به تشریح درآوردن «ارزشهای اخلاقی و اخلاص چند طبقه از بانوان بزرگوار نخستین دهه های هجری»؛ به روایت زنانی پرداخته که در اطاعت و فرمان برداری از پیامبر اکرم پیشتاز بوده اند.
خلاصه کتاب زنان پیامبر
اگر به دقت به سیمای زن در قرآن نگریسته شود، دو جایگاه را می توان برای او یافت: جایگاه اول مشترک و عمومی و دوم اختصاصی. درباره جایگاه مشترک نمی توان استثنایی برای زن یافت و در این بخش عملکرد زن و مرد یکسان است. قرآن همواره از نقش انسان به صورت کلی در این جایگاه سخن می گوید. اما نقش ویژه و اختصاصی زن که یکی از زمینه های تکامل بشر است، ادامه نسل می باشد.
کتاب حاضر با تشریح مقام زنان در «اسلام و آیات قرآنی»، به صورت گسترده به «حضور سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی زنان مسلمان در عهد رسول الله» می پردازد.
کتاب زنان پیامبر اکرم در دو فصل به نگارش درآمده که در فصل اول به بررسی و تحلیل زندگی و خصوصیات زنانی نظیر؛ « زنان پیامبر اکرم (ص)، حضرت خدیجه (س) بنت خویلد، سوده بنت زمعه، عایشه بنت ابی بکر، حفصه بنت عمر بن خطاب، زینب بنت خزیمه، ام سلمه بنت ابی امیه، جویریه بنت حارث، زینب بنت جحش، ام حبیبه بنت ابی سفیان، صفیه بنت حیی، میمونه بنت حارث هلالیه، ماریه قبطیه، ریحانه بنت زید» پرداخته و در فصل دوم که شامل چهار بخش با عناوینی نظیر؛ « مادر و دایه پیامبر اکرم (ص)»، «دختران پیامبر اکرم (ص)»، «زنان صحابی پیامبر اکرم (ص)، مهاجرین» و «زنان صحابی پیامبر اکرم (ص)، انصار» می باشد که هر کدام به بررسی آن ها می پردازد.
برشی از متن کتاب زنان پیامبر
بخش دوم: دختران پیامبر اکرم (ص)
زینب
زینب بزرگترین دختر رسول خدا (ص) بوده است. او ده سال قبل از بعثت در سی سالگی رسول الله (ص) به دنیا آمد و در خانه نبوت رشد کرد و از سرچشمه اخلاق و رفتار پدر و مادر بزرگوارش سیراب گشت.
پسر خاله اش ابوالعاص بن ربیع بن عبدالعزی. یکی از بزرگان و ثروتمندان مکه بود که پیش از بعثت رسول الله (ص) با او ازدواج کرد. مادر ابوالعاص، هاله دختر خویلد بن اسد بن عبدالعزی است که خاله زینب بوده است. زندگی این زوج جوان بسیار عاشقانه و پر از مهر و محبت بود. ابوالعاص به او علاقه زیادی داشت.
پس از بعثت رسول الله (ص)، خدیجه و دخترانش به آن حضرت گرویدند، اما ابوالعاص اسلام نیاورد. بزرگان قریش از او خواستند زن خود را طلاق دهد، ابوالعاص نپذیرفت و گفت او بهترین همسر است. پس از هجرت رسول الله (ص) به مدینه، زینب به همراه خواهرانش هجرت نکرد و در کنار همسرش در مکه ماند.
ابو العاص همراه مشرکان در جنگ بدر شرکت کرد و عبد الله بن جبیر بن نعمان انصاری او را به اسیری گرفت. چون مردم مکه کسانی را برای پرداخت فدیه اسیران گسیل داشتند، عمرو بن ربیع برادر ابوالعاص بدین منظور به مدینه آمد. زینب گردن بندی را که از مهره های ناحیه ظفار بود و به مادرش تعلق داشت و خدیجه (س) آن را در شب عروسی زینب و ابوالعاص به دخترش داده بود، همراه عمرو به عنوان فدیه ابوالعاص فرستاد. رسول الله (ص) همین که آن گردنبند را دید، شناخت و افسرده شد و خدیجه (س) را به یاد آورد و بر او رحمت فرستاد و خطاب به مسلمانان فرمود: «اگر صلاح بدانید اسیر زینب را رها کنید و کالای او را هم برای خودش پس فرستید.»
مسلمانان ابوالعاص را آزاد کردند و گردنبند زینب را هم به او برگرداندند. پیامبراکرم (ص) از ابوالعاص تعهد گرفت که زینب را برای آمدن به حضورش آزاد بگذارد. ابوالعاص این وعده را داد و به آن عمل کرد، اما خود در مکه ماند.. .
درباره نویسنده کتاب زنان پیامبر
مرضیه محمدزاده متولد 28 بهمن ماه سال 1337 در اهواز، نویسنده و پژوهشگر ایرانی است که بسیاری از آثارش در موضوع امام حسین (ع) نوشته شده است. تحصیلات محمدزاده در رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه یافت و پایان نامه خود را با عنوان «زندگی و نقش ام سلمه در تاریخ اسلام» ارائه کرد. از سال 1375 کار تحقیق و پژوهش درباره زندگی امام سوم شیعیان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را شروع کرد و در طول پنج سال این کار تحقیقی را به پایان رساند. دکترای وی در رشته فیلولوژی (مردم شناسی) است و عنوان رساله اش عاشورا در شعر و فولکلور معاصر مردم ایران است. او هم اکنون مدرس "تاریخ اسلام" در دانشگاه مذاهب اسلامی است و با دانشنامه جهان اسلام و دائرة المعارف تشیع نیز به عنوان مؤلف همکاری دارد.
خرید کتاب زنان پیامبر
نسخه چاپی کتاب زنان پیامبر اکرم را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و پس از دریافت کتاب از محتوای ارزشمند آن بهره وافی و کافی ببرید.
دانلود کتاب زنان پیامبر
نسخه الکترونیک کتاب زنان پیامبر را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.
مشخصات کتاب زنان پیامبر در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | امیر کبیر |
نویسنده: | مرضیه محمدزاده |
تعداد صفحه: | 382 |
موضوع: | تاریخ اسلام، اسلام و معارف، پیامبر شناسی |
قالب: | چاپی و الکترونیک |