سرعت فزاینده رشد و تغییر فنآوری در دهههای اخیر، اقتصاد حاکم بر کشورها را بهطور گستردهای تحت تأثیر قرار داده است. بازار سرمایه بهعنوان یکی از بخشهای مهم اقتصادی، امروزه شاهد افزایش چشمگیر سرعت گردش و نقل و انتقال وجوه نقد و سرمایه است. با توجه به نقش مدیریت مالی در شناخت و پاسخگویی نیازهای مالی شرکتها و سرمایهگذاری بهینه، کتاب مدیریت مالی با هدف انتقال مفاهیم و مبانی مدیریت مالی به دانشجویان، سرمایهگذاران و اساتید محترم به رشته تحریر درآمده است.
در این کتاب سعی شده است با بهرهگیری از بسیاری تألیفات داخلی و خارجی و منابع اینترنتی و روز دنیا، مدیریت مالی تعریف و راههای تأمین و سرمایهگذاری منابع مالی و کسب سود شرکت ارائه شود تا دریچهای نو پیش روی سرمایهگذاران و دانشجویان گشوده شود.
این کتاب در 8 فصل و با رعایت کامل سرفصلهای درس «مدیریت مالی(1)» مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری تدوین شده است و میتواند بهعنوان منبع اصلی درس مزبور به ارزش 4 واحد در رشتههای مدیریت مالی، حسابداری، مدیریت بازرگانی و مدیریت صنعتی قرار گیرد و همچنین با توجه به ارائه سؤالات کنکور کارشناسی ارشد دانشگاههای سراسری و آزاد با پاسخهای تشریحی، منبع مناسبی جهت موفقیت دانشجویان در آزمون تحصیلات تکمیلی است.
مدیریت مالی شاخهای کاربردی از مدیریت بازرگانی است که با مطالعه و بررسی بازارها و نهادهای مالی و با در نظر گرفتن فعالیتهای اقتصادی دولت در زمینه تأمین وجوه و سرمایهگذاری وجوه تأمین شده در پی دستیابی به اهداف سازمانی است. وجه تمایز رشته مدیریت مالی و حسابداری در این است که رشته حسابداری با ثبت گزارش و اطلاعات مالی به دنبال تنظیم صورتهای مالی شرکت است و مدیریت مالی با استفاده از اطلاعات تهیه شده توسط حسابداران در موارد سرمایهگذاری و تأمین وجوه، تصمیمگیری میکند. حسابداری با توجه به اینکه از اطلاعات تاریخی شرکت برای ثبت وقایع استفاده میکند، معمولاً دارای دید گذشتهنگر و درون سازمانی است، در حالی که مدیریت مالی علاوه بر اطلاعات تاریخی وقایع حال و رخدادهای احتمالی آتی را نیز مورد توجه و بهرهبرداری قرار میدهد و دارای دید گذشته و آیندهنگر بوده و علاوه بر درون سازمان وقایع برونسازمانی را نیز مورد توجه قرار میدهد. از آنجایی که تداوم فعالیت هر واحد تجاری در کسب سودهای بالا و مستمر است. مدیریت مالی هدف به حداکثر رساندن ثروت سهامداران را جایگزین حداکثر کردن سود نموده است.