کتاب ملت عشق از الیف شاکاف و ناشر آن ققنوس می باشد مترجم این کتاب ارسلان فصیحی است. این کتاب در دسته رمان و داستان قرار می گیرد.
ملت عشق کتابی است پرفروش در ترکیه و البته ایران. شاید پیش از منتشر شدن این کتاب در ایران و استقبال بینظیر از آن کمتر کسی الیف شافاک نویسنده ترکتبار آن را میشناخت. رمان ملت عشق روایتی عارفانه از همهی زندگی است و نه فقط عشق. روایتی که در رفت و برگشتهای پیدرپی در زمان حال و گذشته به خواننده ثابت میکند که درک زندگی ورای زمان و مکان و حتی سن و سال است.
اگر کتاب ملت عشق را خوانده باشید، میدانید که یکی از شخصیتهای اصلی و جذاب این داستان شمس تبریزی است.
داستان ملت عشق در دو خط زمانی اتفاق میافتد. اولی در قرن هفتم هجری در قونیه دنبال میشود. زمانی که مولانا بهعنوان عالمی بزرگ در شهر قونیه میان مردم شناخته میشد و مردم و طبقهی حاکم برای او احترام بسیاری قائل بودند. از طرفی شمس در آستانهی چهل سالگی احساس میکند به زودی از دنیا میرود و میخواهد از چهل قانون عشقی که در زندگیاش درک کرده برای کسی بگوید. دیدار میان صوفی و عالم و ماجراهایی که در این میان میافتد خواننده را تا آخر داستان درگیر میکند.
دومین روایت داستان در ۱۴ قرن بعد دربوستون آمریکا اتفاق میافتد. زمانی که اللا روبینشتاین در آستانهی چهل سالگی است و به تازگی ویراستاری کتابی را پذیرفته است. اللا درگیر نوعی رخوت و روزمرگی است و زندگیش از جنبههای متفاوت با مشکلاتی روبروست اما این کتاب که «چهل قانون عشق» نام دارد و در واقع همان ماجرای دیدار شمس و مولاناست، به شدت زندگی او را تحت تاثیر قرار میدهد.
الیف شافاک این دو روایت را با رفت و برگشتی ماهرانه به یکدیگر پیوند میدهد. تا حدی که برای لحظاتی حتی خواننده متوجه تغییر زمان نمیشود. اینکه عشق چگونه میتواند در هر زمانی بی هیچ کم و زیادی زیرِ زندگی کسی را رو کند، در رمان ملت عشق محور داستان است.
الیف شافاک در این کتاب از تغییری صحبت میکند که عشق در زندگی انسانها ایجاد میکند. از معنایی که به واسطهی تجربهی عشق انسانها در زندگیشان میتوانند درک کنند.
یک روز در زمان صرف شام، وقتی ژانت دختر اللا اعلام میکند که قرار است با نامزدش ازدواج کند، باعث به وجود آمدن دعوا و بحث میشود. چون از نظر اللا، ژانت هنوز جوان است و باید صبور باشد. در بین صحبتهای رد و بدل شده بین ژانت و اللا هم میخوانیم:
چون خودت (اللا) عشق را تجربه نکردهای این حرف را میزنی.
بعد از آن شب، اللا شروع به خواندن کتابی میکند که قرار است برای آن گزارش بنویسد. با خواندن داستان متوجه میشود که عشق حقیقی وجود دارد و او هنوز آن را تجربه نکرده است. اللا که در آستانهی چهل سالگی است، از خدا میخواهد یا عشق حقیقی را به او نشان بدهد و یا کاملا او را بیاحساس کند! اللا همینطور که داستان را میخواند در مورد زندگی عزیز زاهارا کنکجاو میشود و از طریق ایمیل به او پیام میدهد. همین ایمیلها باعث میشود که او کمکم به عزیز زاهارا علاقهمند بشود و همسر و فرزندانش را رها کند و برای دیدن عزیز زاهارا راهی سفر بشود.
داستان کتاب «کفر شیرین» دربارهی جستجوی شمس برای یافتن یک شاگرد شایسته یا همان مولانا است. ماجرای دیدار شمس و مولانا از آنجا شروع میشود که شمس در خواب، تصویری از مرگش را میبیند و متوجه میشود که باید به دنبال کسی باشد که بتواند اطلاعات و دانستههایش را به او منتقل کند. بنابراین از سمرقند به بغداد سفر میکند. در بغداد از طریق یک صوفی، با محققی آشنا میشود که آن شخص کسی نیست جز مولانا…
صبر کردن به معنای ماندن و انتظار کشیدن نیست، به معنای آیندهنگر بودن است. صبر چیست؟ به تیغ نگریستن و گل را پیش چشم مجسم کردن است، به شب نگریستن و روز را در خیال دیدن است. عاشقان خدا صبر را همچون شهد شیرین به کام میکشند و هضم میکنند. و میدانند زمان لازم است تا هلال ماه به بدر کامل بدل شود.
جایی که صحبت کم میشود، نوشته کافی است.
به هر سو که میخواهی شرق، غرب، شمال یا جنوب برو، اما هر سفری که آغاز میکنی سیاحتی به سوی درون خود بدان! آنکه به درون خود سفر میکند، سرانجام ارض را طی میکند.
شهرها به آدمها میمانند؛ به دنیا میآیند، بزرگ میشوند؛ اول بچهاند، بعد بالغ میشوند، بعد پیر میشوند و سرانجام میمیرند.
البته خیلی هم ناراضی نبود. مادر بودن، همسر بودن، رسیدگی به «سایه»، سر و سامان دادن به امور خانه، آشپزخانه، باغچه، خرید، شستن رختها، اتوکشی... یعنی در زندگی به اندازه کافی سرگرمی داشت. مگر همینها بس نبود که حالا بیاید برای قاپیدن نان از دهان شیر خودش را به دردسر بیندازد؟ با آنکه همکلاسیهایش در دانشگاه اسمیت که پر از فمینیست بود از انتخاب اِللا خیلی خوششان نیامده بود، او اهمیتی نمیداد؛ سالهای سال از اینکه مادر، همسر و خانمِ خانهداری پایبندِ خانه و خانواده باشد کوچکترین ناراحتیای حس نکرده بود. البته خوب بودنِ وضع مالیشان باعث شده بود احساس نیاز به کار پیدا نکند. اِللا از این بابت سپاسگزار زندگی بود. هر چه باشد علاقهاش به ادبیات را از توی خانهاش هم میتوانست پیگیری کند. تازه، عشقش به مطالعه هم کم نشده بود، هنوز هم کرمِ کتاب بود ــ یا اینکه دلش میخواست فکر کند اینطور است.
در کتاب ملت عشق، ۴۰ قاعدهی عشق از زبان شمس روایت میشود که هرکدام دریچهای به سوی معرفتی عمیق باز میکنند. این کتاب راهنمای عملی رسیدن به زندگی عاشقانه است؛ البته عشقی که رنگ و بوی «عارفانه» دارد. و این نکتهای است که این کتاب را از کتابهای عاشقانهی مشابه خودش متمایز میکند. اگر میخواهیم عشق را با معنا و به صورت جدیدی تجربه کنیم، بهتر است ملت عشق را بخوانیم.
در رمان شاهد روایتی مهیج به صورت اول شخص از طریق ایمیل هستیم. روایتی از عرفان شمس که از طریق چهل قانون او در عشق بیان میشود. الیف شافاک بیشتر به تفسیری عوام گرایانه از تصوف میپردازد تا این که به تفسیری تخصصی بپردازد و مقدمهای قابل درک و قوی از اندیشههای تصوف را ارائه دهد.
در روایتهای این رمان با اینکه ملت عشق واقعا جذاب و گیرا است اما روایت اللا اندکی در روایت رمان ضعف ایجاد کرده است. نویسنده در روایت ملت عشق از زوایای دید مختلفی برای روایت استفاده کرده است، گاهی از زاویه دید شمس، گاهی یک گدا، گاهی روسپی و گاهی هم مولانا و یا حتی از خانوادهاش او بهره برده است.
ملت عشق نام رمانی است نوشته الیف شافاک (الف شفق) که در سال ۲۰۱۰ / ۱۳۸۹ به صورت همزمان به دو زبان انگلیسی و ترکی منتشر شد. این کتاب در رده سنی بالای ۱۲ سال است .
آنچه میخوانید روایتی ادبی یا گزارشی تحلیلی نیست. نسخه مکتوب گفت و شنودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با تعدادی از ناشران است. ناشرانی که دوشنبه صبح ۹ اردیبهشت ماه ۹۸ در برشی از سالن بزرگ شبستان مصلای تهران میزبان رهبر ایران شدند.
اولین غرفه نشر مروارید بود. یکی دو نفر از غرفهداران نشر، رهبر انقلاب را به داخل غرفه دعوت کردند. آقا کتابهای روی میز را تورق کردند و کتابی از شاملو را برمیدارند و نگاهی میاندازند. کتابی از نویسنده کتاب پرفروش «ملت عشق» هم به وزیر نشان دادند و گفتند این همانی است که قبلاً دربارهاش به شما گفته بودم.
الیف شافاک در کنار روایت اصلی داستان، چهل قانون عشق را هم معرفی میکند. این چهل قانون و قاعده، گره و رابط روایتهای مختلف در این کتاب هستند. عدد چهل در موضوعات و مباحث عرفانی و مذهبی جایگاه ویژهای دارد.
در ادامه، چند نمونه از چهل قاعدهی عشق را با هم مرور خواهیم کرد:
قاعدهی اول
کلماتی که برای توصیف پروردگار به کار میبریم، همچون آینهای است که خود را در آن میبینیم. هنگامی که نام خدا را میشنوی ابتدا اگر موجودی ترسناک و شرم آور به ذهنت بیاید، به این معناست که تو نیز بیشتر مواقع در ترس و شرم به سر میبری. اما اگر هنگامی که نام خدا را میشنوی، ابتدا عشق و لطف و مهربانی به یادت بیاید، بدین معناست که این صفات در وجود تو نیز فراوان است.
قاعدهی دوم
پیمودن راه حق کار دل است نه کار عقل. راهنمایت همیشه دلت باشد، نه سری که بالای شانههایت است. از کسانی باش که به نفس خود آگاهند، نه از کسانی که نفس خود را نادیده میگیرند.
قاعدهی سوم
قرآن را میتوان در چهار سطح خواند. سطح اول، معنای ظاهری است. بعدی معنای باطنی است. سومی بطنِ بطن است. سطح چهارم چنان عمیق است که در وصف نمیگنجد.
امکان خرید کتاب ملت عشق به صورت نسخه چاپی با تخفیف در فراکتاب فراهم می باشد. می توانید با مراجعه به سایت و یا نرم افزار فراکتاب آن را خریداری کنید.
مشخصات کتاب ملت عشق در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | ققنوس |
نویسنده: | الیف شاکاف |
مترجم: | ارسلان فصیحی |
تعداد صفحه: | 510 |
موضوع: | رمان خارجی |
قالب: | چاپی با تخفیف |
نظر دیگران //= $contentName ?>
لطفا نسخه الکترونیکی و صوتی کتابها را با قیمت مناسب قرار دهید .هزینه کتابهای چاپی بالاست و تهیه کتابها برای هم...
کتاب دیجتالش رو بزارید لطفااااا...