کتاب ویروسها به نویسندگی و تصویرگری حمید میرزاآقایی در نشر امیرکبیر منتشر شده است. ویروس یک عامل بیماریزای کوچک است که فقط در سلولهای زنده یک جاندار تکثیر میشود. واژهٔ ویروس، ریشه در زبان لاتین دارد و به معنای زهر یا هرگونه ماده سمی میباشد. ویروسها میتوانند انواع شکلهای حیات را، از جانوران و گیاهان گرفته تا میکروارگانیسمها، از جمله باکتریها را آلوده کنند.
میلیونها نوع از ویروسها در میان جانداران و در زیستگاهها و مکانهای مختلف وجود دارد و تا کنون بیش از ۶۰۰۰ گونه مختلف از ویروسها بهطور دقیق شناسایی و معرفی شدهاند. عده ای از دانشمندان در طول تاریخ علاقمند به کشف این رمز و رازها بودهاند و در این راه تحقیقاتی را انجام دادهاند. کتاب ویروسها میکوشد تا با بررسی و معرفی انواع باکتریها و ویروسها، آگاهی نوجوانان را نسبت به بهداشت فردی و اجتماعیشان بیشتر کند.
همیشه به خاطر داشته باشید حیات موجودات زنده به انرژی بستگی دارد. مواد غذایی که روزانه میل میکنید، در نهایت به صورت ذرات بسیار ریزی به داخل یاختههای بدن شما راه مییابند. این مواد غذایی درون یک اندامک بسیار مهم به نام «میتوکندری» با اکسیژن ترکیب شده و پس از سوخته شدن تولید انرژی میکند.
همین انرژی موجب پایداری و استمرار تمام فعالیتهای درون یاخته ها میشود. به همین خاطر است که اگر بدن شما از اکسیژن یا غذا محروم شود، قادر به ادامه زندگی نخواهید بود.