کتاب آسمان خراشها جلد هشتم از مجموعه دانستنیهای کودکان و نوجوانان ترجمه عبدالخلیل حاجتی کاری از انتشارات امیر کبیر.
در این جلد از مجموعه اطلاعاتی در مورد نحوه ساخت آسمان خراشهای بزرگ دنیا، مواد و مصالح لازم برای بنای یک آسمان خراش، زمین مناسب برای ساخت، تحقیقات و نقشهکشیهای لازم برای ساخت آسمان خراشها، اصول معماری که باید رعایت شود، دستگاههای موردنیاز، کارکنان و مهندسان ناظر، تاسیسات و مراکز لازم و ضروری در هر آسمان خراش و معرفی انواع آسمان خراشهای بزرگ دنیا ارائه شده است.
مانهاتان جزیرهای در شهر نیویورک آمریکا است. مانهاتان به خاطر ساختمانهای بسیار بلندش شهرت دارد. این ساختمانها آنقدر مرتفع هستند که گویی آسمان را میخراشند! به همین دلیل است که آنها را آسمان خراش مینامند.
اکثر شهرهای بزرگ دیگر هم آسمان خراش دارند. در شهرهای بزرگ، زمین خالی بسیار گرنا است؛ زیرا در این شهرها برای ایجاد ساختمانی تازه جای کمی باقی مانده است. بنابرانی، برای سازندگان، بسیار باصرفهتر است که یک قطعه زمین کوچک بخرند و روی آن ساختمان بلندی بسازند.
هر آسمان خراش بسیار بلند و سنگین است. بنابراین نباید آنها را مانند خانههای معمولی بسازند. خانههای معمولی را با الوار(چوب)، آجر و ملاط میسازند؛ پارهای از آنها را تماما از الوار و بعضی را هم با اسکلتی(چهارچوبی) از الوار و دیوارهای آجری میسازند. ولی اکثر خانهها را با آجر و ملاط بنا میکنند و فقط قسمتهای مربوط به سقف و کف اتاقهای آنها با الوار ساخته میشود.