کتاب آموزش بانکهای اطلاعاتی اوراکل به زبان ساده نوشته جناب آقای وحید رئیسی میباشد و انتشارات متخصصان آن را به چاپ رسانده است.
با توجه به تحولات دهه گذشته در صنعت انفورماتیک خصوصاً در زمینه نرمافزار استفاده از کامپیوتر در سازمانها و مراکز گوناگون اداری، اقتصادی و صنعتی رشد فراوانی داشته است . هدف نهایی برای مدیریت یک سازمان در استفاده از کامپیوتر، دستیابی سریع به اطلاعات برای تصمیم گیریهای استراتژیک میباشد، بنابراین مدیریت اطلاعات نقش اساسی را در کاربردها ایفا مینماید. اگر سازمانی دارای قویترین کامپیوترها بدون مدیریت صحیح بر روی دادهها و اطلاعات باشد، نمیتوان ادعا کرد که کامپیوتر در خدمت اهداف آن سازمان قرار گرفته است.
از زمانی که کامپیوتر به عنوان یک ابزار در خدمت مدیران قرار گرفته است سازماندهی اطلاعات به شکلهای گوناگون وجود داشته و روزبهروز کاملتر شده است. استفاده از بانکهای اطلاعاتی متمرکز و سپس بانکهای اطلاعاتی پراکنده امکانات فراوانی را برای کاربران و استفادهکنندگان سیستمهای کامپیوتری فراهم میآورد، تا آنها بتوانند بدون اطلاع از محیطهای فیزیکی و محل جغرافیایی اطلاعات، به آخرین اطلاعات دسترسی داشته باشند. لذا گستردگی و ژرفای حیطه دانش و تکنولوژی پایگاه دادهها بر اهلش عیان است گوای این موضوع را میتوان به تولید هزاران مقاله، صدها کتاب آکادمیک و تکنیک و نیز دهها سیستم مدیریت پایگاه دادهها میباشد، که همه به اهمیت این شاخه از دانش و فن انفورماتیک را صحه میگذارد.
بیتردید استفاده آگاهانه، اصولی و استاندارد از سیستمهای پایگاهی دادهها نیازمند دانش عمیق , تجربه فنی و مهارت تخصصی است.
یکی از سیستمهای مدیریت پایگاه دادهها که نزد کارشناسان و صاحبان تجربه بهخوبی شناخته شده است، سیستم اوراکل است، که جهت فرا گرفتن در این حوزه کتابها و راهنماهایی وجود دارد، از جمله منابع خود شرکت اوراکل میباشد، اما استفاده از این منابع شاید برای همه امکان پذیر نباشد، از اینرو وجود یک راهنمای کاربردی نه چندان مفصل بهمنظور کسب اطلاعات مهارتی در مورد این سیستم میتواند برای علاقمندان این حوزه سودمند باشد.
کتاب حاضر شامل یازده فصل ذیل که شامل حاصل تجربه چندین سال اینجانب بعنوان مدیر بانکهای اطلاعاتی در پتروشیمی بندر امام (ره ) و پتروشیمی کارون میباشد که میتواند بعنوان یک راهنما برای استفاده علاقمندان از سیستم اوراکل در زمینه تولید و مدیریت سیستمهای کاربردی پایگاه داده باشد.
پردازش دادهها از دهه 1950 تاکنون دارای فرازونشیبهای گوناگونی بوده است. در اوایل کار کاربران به طور مستقیم با محیط فیزیکی یا سختافزار کامپیوتر ارتباط داشتند و دادهها را بر روی آنها ذخیره میکردند.
با گذشت زمان، نرمافزارهایی برای این موضوع طراحی شد، ولی وجود مشکلاتی نظیر مدیریت ذخیره و بازیابی دادهها، اشتراک دادهها امنیت دادهها و ... باعث بروز پدیده ای به نام «انقلاب بانک اطلاعات » در اوایل دهه 1970 گردید. اصلی ترین تفاوت این روش با روشهای قبلی، وجود حصاری نفوذناپذیر به نام نظام مدیریت بانک اطلاعات( DATABASE MANAGMENT SYSTEM ) است که هرگونه دستیابی به دادهها باید ازطریق آن انجام شود. کاربران درخواستهای خود را به این نر مافزار (DBMS ) تسلیم می کنند تا درصورت صلاحدید آن را انجام دهد.