کتاب اسناد لانه جاسوسی کتاب هشتم که تحت عنوان اسناد لانه جاسوسی آمریکا در اختیار خوانندگان محترم قرار میگیرد. حاوی اسناد و مدارکی است در جریان اشغال سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام در آبان58 اتفاق افتاد؛ بدست آمد. این اسناد ابتدا به صورت شش جزوه تحت عنوان افشاگریهای سفارت آمریکا منتشر شد و بعد از آن از جانب دفتر انتشارات جامعه مدرسین به صورت چند جلد کتاب منتشر شد. لازم به ذکر است تمامی اسناد بدست آمده در سفارت آمریکا به صورت طبقهبندی شده و متمرکز موجود بود که مقدار زیادی از آنها پیش از اشغال سفارت توسط کارکنان سفارت خرد شده و از بین رفته بودند فقط تعدادی از اسناد حاوی مشخصات زیر سالم مانده بودند:
1_ بعضی اسناد مهم باقیمانده کاملا سری بودند و با حروف رمز نوشته شده بودند.
2_ اسناد راجع به موضوعات پیچیدهای که نمیتوان بدون صرف چندین روز وقت اطلاعاتی از آنها کسب نمود.
3_اسناد سیتماتیک و دنباله دار که احتیاج به زمان طولانی جهت کشف ارتباط آنها است.
4_ اسنادی که درک معنی آنها احتیاج به تخصصهای نظامی و اطلاعاتی دارد و از قدرت ما خارج است.
در شمارههای گذشته مجموعه اسناد منتشره لانه جاسوسی علاوه بر اسناد مربوط به ایران، اسنادی در مورد کشورهای دیگر خاورمیانه خصوصا همسایگان ایران، انتشار یافت.
وجود این سری اسناد در سفارت آمریکا در تهران بیانگر این نکته است که با توجه به موقعیت سیاسی و جغرافیایی ایران در منطقه سفارتخانه آمریکا در تهران در واقع ستادی برای هدایت دیگر نمایندگیهای آمریکا در خاورمیانه بوده است.
از جمله اسنادی که در لانه جاسوسی بدست آمده است. اسنادی مربوط به کشور همسایه عراق است. با توجه به سابقه رقابت دو کشور ایران و عراق و همچنین نقش رژیم عراق در تحولات خاورمیانه و خلیج فارس، عراق در زمره علایق درجه اول آمریکا خصوصا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
اسناد لانه جاسوسی کتاب هشتم روشنگر واقعیتهای ساختار حکومتی رژیم بعثی عراق و پیوندهای داخلی و خارجی حزب بعث میباشد که عمدتا توسط سیا و یا دفتر حفاظت منافع آمریکا تهیه گردیده است و تا حدودی میتواند نمایانگر علل و ریشههای رفتار رژیم عراق در خلال سالهای اولیه پس از انقلاب باشد.
طبیعت رژیم
1_رهبران رژیم بعث عراق مصمماند که کشور عراق را به یک کشور سوسیالیستی و لائیک تبدیل کنند. آنها تحت شرایط یک گذشته استعماری و جغرافیایی و نگرانی تا حد جنون برای حفظ امنیت مرزها و کوشش تا حد امکان برای خودکفا ساختن و مستقل نمودن کشور از نفوذ خارجی، قرار دارند. سبک اقتدار و مرکزیت و سری بودن اداره دولت، انعکاس از یک گذشته پرتوطئه پنهانی میباشد. آنان میان آن دسته از رهبران سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک هستند که برای ارتقای قیمت نفت خام مصر میباشند.
2_ سه هدف محرکه سیاستهای داخلی و خارجی رژیم ارائه میدهد. اولین آن این است که رهبران عراق سعی دارند که قدرت خود را تداوم بخشند. هدف دومشان کوشش در تقویت ایدئولوژی حزب بعث برای حفظ قدرت در سرتاسر کشور است. هدف سوم آن است که قدرت کشور را گسترش دهند، تا نفوذ خود را در منطقه اعمال کنند و نیز اقبال بعثیها را در کشورهای عربی افزایش دهند.