کتاب اسناد لانه جاسوسی کتاب دوم که تحت عنوان اسناد لانه جاسوسی آمریکا در اختیار خوانندگان محترم قرار میگیرد. حاوی اسناد و مدارکی است در جریان اشغال سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام در آبان58 اتفاق افتاد؛ بدست آمد.
این اسناد ابتدا به صورت شش جزوه تحت عنوان افشاگریهای سفارت آمریکا منتشر شد و بعد از آن از جانب دفتر انتشارات جامعه مدرسین به صورت چند جلد کتاب منتشر شد. لازم به ذکر است تمامی اسناد بدست آمده در سفارت آمریکا به صورت طبقهبندی شده و متمرکز موجود بود که مقدار زیادی از آنها پیش از اشغال سفارت توسط کارکنان سفارت خرد شده و از بین رفته بودند فقط تعدادی از اسناد حاوی مشخصات زیر سالم مانده بودند:
1_ بعضی اسناد مهم باقیمانده کاملا سری بودند و با حروف رمز نوشته شده بودند.
2_ اسناد راجع به موضوعات پیچیدهای که نمیتوان بدون صرف چندین روز وقت اطلاعاتی از آنها کسب نمود.
3_اسناد سیتماتیک و دنباله دار که احتیاج به زمان طولانی جهت کشف ارتباط آنها است.
4_ اسنادی که درک معنی آنها احتیاج به تخصصهای نظامی و اطلاعاتی دارد و از قدرت ما خارج است.
در این مجموعه قبل از اهداف آمریکا از پیاده کردن سیاست حقوق بشر در جهان، تشویق شاه به پیاده کردن این سیاستها در ایران مورد بررسی قرار گرفته است. نتایجی که در این مرحله بدست آمده این بوده است که آمریکا ابتدا قصد استفاه از راهحلهای نظامی را نداشته و تمایلش به از بین بردن انقلاب از راه سیاسی بوده است.
موضوع اظهار نظرهای رائول دلی سفیر فرانسه
من امروز با سفیر فرانسه دیداری تشریفاتی انجام دادم. او دو سال در اینجا بوده است. نمیتوانم او را درباره اوضاع کنونی در تهران دارای شور و هیجان توصیف کنم.
او سه بار خمینی را دیده است که دوبار آن پرمطلب بوده است. او خمینی را چنین توصیف میکند که میانهاش با فرانسه دوستانه است ولی گرم نیست. او ظاهرا عتقاد دارد که خمینی به طور اجتنابناپذیری با ناکامی مواجه خواهد شد و دست چپیها از آن سود خواهند برد.
انقلاب ایران در فرانسه محبوبیتی ندارد. هیچ انقلاب مذهبی_روحانی امکان اینکه در افکار عمومی فرانسه نفوذ کند، ندارد. حضور بختیار در پاریس به خودی خود به نظر نمیرسد اشکالاتی را بین فرانسه و خمینی ایجاد کرده باشد. سفیر فرانسه گفت که لااقل هنوز چنین نشده است. یزدی در گفتگوی دو جانبه خود با وزیر امورخارجه فرانسه در نیویورک به بختیار اشارهای نکرده است.
جامعه فرانسویان در ایران از هزار نفر تشکیل شده است. به دنبال یک قرارداد برای از سر گرفتن ساختمان یک نیروگاه در منطقه تبریز که چند روز قبل درباره آن توافق حاصل شد. بر این تعداد ممکن است اندکی افزوده شود.