کتاب داستان های شاهنامه و فلسفه برای کودکان نوشته یحیی قائدی و علی حمیدی توسط انتشارات آواهیا منتشر شده است.
میتوان به شاهنامه فردوسی از جنبه های گوناگون نگریست. اما آنچه شاهنامه فردوسی را با فلسفه برای کودکان خویشاوند می کند، اسطورگی آن است و شاید تاریخ باید خیلی به پیش میآمد تا انسان، ارجمندی اسطوره را درک کند.
کتاب داستان های شاهنامه و فلسفه برای کودکان، هزارسال پس از فردوسی، اهمیت داستان و اسطوره را بازمییابد و کشف میکند که به فراموشی سپردن نقش داستان و اسطوره، همان چیزی است که با آن میتوان بخشی از شکستهای نظام آموزشی را توضیح داد.
از این رو محتوای آموزشی را بر داستان استوار میکند و در آن داستانها از اسطورهها مدد میگیرد و امیدوار است از رهگذر اندیشیدن و گفتگو به شاگردان کمک کند تا آرام آرام خود را در اسطوره جاکنند و نظمهای خیالی خود را بسازند و از این راه جهان را ساخته و متحدتر کنند.
شاهنامه بزرگترین وجه تعرفه و شناسنامۀ ملیت ایران است، برای مردم ایرانینژاد، شاهنامه فردوسی بزرگترین گنجخانۀ فرهنگ و هنر است. آفرینندۀ شاهنامه، فردوسی شاعری است جهانی، آفرینندۀ قهرمانان جاوید رستم و اسفندیار و سهراب و رودابه و گردآفرید و جریره و کاووس و گشتاسب و کیخسرو و افراسیاب و شغاد و ماردوش و کاوه و بسیاری دیگر.
این قهرمانان دیرپای، هزارسال در میان ما زیسته و چهرههای برجستۀ جامعۀ بشری را ترسیم کردهاند. پدران ما و ما از این قهرمانان، آزادگی و خرد و دلیری و سرافرازی و عشقورزی و نبرد و ستیز آموختهایم. آفریدههای فردوسی، معشوقها، قهرمانها و انعکاس آمال ملی ما بودهاند.
کمتر کتابی در جهان میشناسیم که تارهای پیچیدۀ پیوند بشری را از عشق و حسد و مهر و کین و آز و نیاز و پیروزی و شکست و غرور و فروتنی و بیداد و داد و خردمندی و دیوانگی در میان افراد جامعه و بین گروه فرمانبران و فرمانروایان را چُنین شاعرانه و دقیق و زیبا بازنموده باشد.