کتاب تامل و مروری بر روانشناسی در ورزش نوشتهی کمال نادری امیری توسط انتشارات آپامهر منتشر شده است. علم و روش علمی در کنار تجربه و به کارگیری توامان این دو به نحو شایسته، کمک بزرگی به بشر و جامعه بشری برای بدست آوردن توفیقات و کشف مجهولات مختلف مینماید.
دانسته ها، تجارب و علوم بشری بسیار گسترده و دارای شاخههای گوناگون در حوزههای مختلفی میباشد و مجهولات و نیازهای جامعهی بشری نیز به همین صورت است، به گونه ای که اگر انسانی تمام عمر خویش را صرفا" به فعالیت بر یک شاخه و گرایش علمی و تجربی معطوف کند باز هم کار زیادی از پیش نخواهد برد.
بنابراین مسولیت و رسالت هر انسانی است که در حد بضاعت وجودی خود در جهت جستجو، کشف و دانستن بکوشد و دانسته ها، تجارب و معلومات خود را با همنوعان خویش به اشتراک بگذارد تا اینگونه ضمن حرکت در مسیر کمال انسانی، بخشی از رسالت خویش را به انجام برساند.
استفاده از علم روانشناسی در برخی کشورها به دلیل عدم توجه و آگاهی مسئولان سازمانهای ورزشی کمتر مورد عنایت بوده است امادر کشورهایی که افراد متخصصص و علمی تصمیم گیرنده اند روانشناسی ورزش از ارکان جدایی ناپذیر در آماده سازی ورزشکاران برای تمرین و مسابقه بخصوص مسابقات سطوح جهانی و المپیک محسوب میشود. در هرم قهرمانی چنانچه ورزشکاران از آمادگی روانی لازم برخوردار نباشند، امادگی جسمانی، فنی و تاکتیکی، کمترین نقش را در موفقیت آن ها خواهد داشت.
در مسابقات جهانی به ویژه بازیهای المپیک ده نفر نخست قهرمانی از نظر امادگی بدنی، فنی و تاکتیکی تقریبا در یک سطح هستند ولی مدال طلا به کسی تعلق خواهد گرفت که از نظر امادگی و ذهنی آمادهتر باشد. برخی از ورزشکاران علاوه بر سوابق تمرین و شرایط جسمی قابل مقایسه با دیگران از لحاظ ذهنی نیز نسبت به دیگر ورزشکاران برترند.