کتاب پیکرهای کرایه ای نوشته علیرضا ابراهیم، علی موحدیان می باشد و سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آن را منتشر کرده است. کتاب پیش رو با روش توصیفی – تحلیلی به نگارش درآمده تا موضوع تناسخ و تناسخ باوری را به روشنی و گستردگی تبیین کند. این مطالب زمینه را برای طرح دیدگاه اسلامی درباره تناسخ هموار میسازد و خواننده محترم مجال مییابد که دیدگاههای مطرح شده را با چهارچوب اسلامی بسنجد.
پیکره این اثر تا اندازه زیادی از کتاب تناسخ؛ گذشته و امروز، نوشته دکتر علی موحدیان عطار، برگرفته شده و مطالبی دیگر هم بدان افزوده شده است. مولفان امید دارند کتاب حاضر بتواند نظر مخاطب را به ابعادی جدید از تناسخ و تناسخباوری جلب کند که آثار ارزنده فارسی، همچون: تناسخ از دیدگاه عقل و وحی نوشته محمد تقی یوسفی، تناسخ؛ بودن یا نبودن تالیف مرتضی فتحی فر، روح و چگونگی ارتباط با ارواح و تناسخ به قلم عباسعلی کامرانیان، تناسخ در فرق و مذاهب اسلامی به نگارش سعید مهدوی امین، رساله دکتری با عنوان: تناسخ در متون مقدس هندویی و متون کلامی شیعه از حسن قادری و…، به آنها نپرداخته اند.
دین زرتشتی جزو صورت های کهن دینی است که ساختار فرجام شناسی منسجم دارد و عوالم پس از مرگ را به خوبی توصیف کرده است. از دیدگاه متون زرتشتی تن انسان بعد از مرگ قادر به تغذیه و تنفس نیست، لذا نیروی جان را از دست می دهد و به جسد تبدیل می شود. روان انسان تا سه روز بر بالای جسد می ایستد و امید دارد که دوباره به جسم خودش باز گردد. اگر روان در دوران زندگی خویش پرهیزکار و راست کردار بوده باشد، دچار عذاب نیست و پس از این سه روز، از جسم دور می شود؛ اما اگر نابکار و پلید باشد، تنها می ماند و دیوها همنشین او خواهند بود. چنانچه انسان در زندگی خویش ملتزم به پندار، گفتار و کردار نیک باشد، صورت میُنوی این امور به شکل دوشیزه ای خوش اندام، نیرومند، زیرک، بلند بالا، آراسته و برازنده در برابر روان حاضر می شود و او را در ادامه مسیر هدایت و یاری می کند؛ همچنین اگر آدمی در زندگی خویش التزامی به راستی در پندار، گفتار و کردار نداشته باشد، صورت باطنی خصلت های ناپسند او به شکل اجوزه ای زشت رو و زشتخو برایش جلوه می کند تا وی را بی ازارد. اکنون، روان انسان با چنین وضعیتی باید از پلی سرنوشت ساز (موسوم به چینَود) عبور کند که بر فراز دوزخ است.