کتاب بدیع الزمان سعید نورسی pdf

مقالات همایش بین المللی بررسی اندیشه های علامه بدیع الزمان سعید نورسی به زبان فارسی

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
75,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب بدیع‌الزمان سعید نورسی

کتاب بدیع‌الزمان سعید النورسی شامل مجموعه مقالات همایش اندیشه‌های علامه سعید نورسی است در دانشگاه مذاهب اسلامی منتشر شده است.

بدیع الزمان سعید نورسی در سال ۱۸۷۷م در روستای نورس از توابع بتلیس ترکیه به دنیا آمد. وی نزد برادر خود ملاعبدالله به فراگیری علوم دین پرداخت. در جنگ جهانی اول با اشغالگران ترکیه جنگید، زخمی شد و به مدت دو سال به اسارت درآمد. وی در مدت هشت سال که توسط دولت ترکیه تبعید شد، توانست بسیاری از آثار خود را با نام " رساله نور " بنگارد. وی در سال ۱۹۶۰م بر اثر ابتلا به بیماری ذات الریه درگذشت.

علامه از علمای دوره معاصر ترکیه بود و برای احیای اسلام در ترکیه تلاش فراوانی داشت. وی از طلایه‌داران تقریب بین مذاهب بوده و علاقه وافری به اهل بیت عصمت و طهارت‌ (ع) داشته است و هم اکنون بخش عظیمی از مسلمین در ترکیه تحت تأثیر افکار و اندیشه‌های وی هستند. این شخصیت یکی از شخصیت‌های بسیار مهم ترکیه و در عین حال متعلق به کل جهان اسلام و فرامذهبی، فرا قومی و فراملیتی است. علامه مصلح اجتماعی و عارف وارسته کُردتبار ترکیه و یکی از مشاهیر زعمای اصلاح در عصر جدید است. وی همیشه دغدغه اسلام و دغدغه جایگزین نشدن مفاهیم دیگر به جای اسلام را داشت. اهتمام علامه نورسی به تقریب مذاهب اسلامی کم‌نظیر بود. وی از طلایه‌داران وحدت اسلامی و تقریب بین مذاهب اسلامی است. علاقه به وحدت و اندیشه تقریب مذاهب در آثار و زندگانی علامه نورسی بسیار واضح است. علامه درسال ۱۹۶۰-۱۸۷۷ با روی کارآمدن آتاتورک و شروع جریان اسلام‌ستیزی در ترکیه، دلیرانه به دفاع از اسلام و اسلامیت برخاست؛ وی با وجود آن که از اقلیم کرد بود، ولیکن هیچ‌گاه قومیت و ملیت‌گرایی را نستود و اگر چه دارای مذاهب اهل تسنن بود، ولیکن همیشه بر وحدت و تقریب میان امت اسلام تاکید فراوان می‌کرد؛ به گونه‌ای که اختلافات موجود میان فرق مختلف اسلامی را نشانه عقب‌ماندگی مسلمانان و نتیجه سیاست‌های اسلام‌ستیزانه دشمنان اسلام و استعمار می‌دانست. مهم‌ترین کار ایشان در دوران خفقانی که در این کشور حاکم بود، این بود که وی مردم و به خصوص جوانان را با قرآن به سبک صدر اسلام آشتی داد و آنها را با زبانی قابل فهم با قرآن آشنا کرد.

وی بعد از قرآن کریم توجه و عنایت فراوانی به اخلاق قرآن و آشنا کردن مردم با آن داشت. علامه نورسی توجه به اسماء‌الحسنی را از پیامبر (ص) و اهل‌بیت (ع) فرا گرفت و لذا در تمام کتاب‌های ایشان از دعای جوشن کبیر که از سوی پیامبر عظیم‌الشأن اسلام به نقل از امام سجاد (ع) روایت شده، استفاده فراوانی کرده است. مردم ترکیه هم‌اکنون برای دعای جوشن کبیر و دعای مجیری که در ترکیه چاپ شده است، احترام خاصی قائل هستند. آثار علامه نورسی برای وحدت اسلامی بسیار موثر است چون بنای آن اخلاق قرآنی است و آنچه باعث اختلاف بین مسلمانان شده، ناشی از بی‌اخلاقی است.

گزیده کتاب بدیع‌الزمان سعید نورسی

با مطالعه آثار علامه بدیع‌الزمان نورسی می‌توان دریافت که شخصیت و حیات طیبه این مرد بزرگ برگرفته از قرآن و دعای جوشن کبیر است، از این رو

1- علامه نورسی آن قدر برای این دعا ارزش قائل بود که همواره بر آن مداومت می‌کرد و آن را ترک نمی‌نمود.

۲- وی در میان آثار متعدد خود دیگران را نیز به قرائت این دعا تشویق می‌نمود و خواص و ویژگی‌های متعددی برای آن بر می‌شمرد. از جمله این خواص شفا دادن از بیماری‌های جسمی است. زمانی که علامه نورسی بر اثر سمی که به او داده بودند، بیمار شد، بر این دعا مداومت کرد و پس از بهبودی به یکی از شاگردانش گفت: «جوشن کبیر باعث خنثی شدن اثر زهر شد.»

کتابشناسی ملی :
8475058
شابک :
3793057600978
سال نشر :
1399
صفحات کتاب :
494
کنگره :
‭BP۲۳۳/۷‬
دیویی :
‭۲۹۷/۴۸‬

کتاب های مشابه بدیع الزمان سعید نورسی