کتاب زنانگی از دست رفته نوشته ی رابرت الکس جانسون و ترجمه ی ساره سرگلزایی به موضوع زنانگی از دست رفته و چگونگی احیای آن می پردازد. این کتاب توسط انتشارات بنیاد فرهنگ زندگی چاپ و منتشر شده است.
بخشی از قابلیت های زنانە ی ما به این علت از بین می روند که در تنور ضعف پخته می شوند و به همین دلیل دیگر قادر به استفاده از آن ها نیستیم چون نمادی از ضعف هستند. برای بازیابی زنانگی از دست رفته، باید ابتدا به این قابلیت ها به چشم یک قدرت نگاه کنیم تا بتوانیم از آن ها استفاده کنیم و راه محافظت از آن ها را یاد بگیریم. اگر می خواهیم این موضوع را درک کنیم که زنانگی فقط مختص زنان نیست، ابتدا باید بیاموزیم زنانگی ماهیتی است که هستە هویت زنانە یک زن و همچنین احساسات و ارزش های یک مرد را تحت تأثیر قرار می دهد.
کتاب زنانگی از دست رفته که نوشته ی یک زن در جامعه ی غربی است، به بررسی تمام ابعاد وجودی یک زن و حضور و تاثیرش بر جامعه و داشتن حس لطافت زنانگی پرداخته است.
درک زنانگی زمانی ممکن می شود که توصیف آن تنها به واژه «زنانگی» محدود نشود و با نگاهی غیر جنسیتی تعریف شود. اگر زبان ما این قدر جنسیت زده نبود و بضاعت بیشتری داشت، آنگاه درک این وجه حیاتی شخصیتمان آسان تر می شد. زبان ما فاقد اصطلاحاتی چند بُعدی و غنی برای توصیف وجه زنانە زندگی است.هنگامی که یک فرهنگ به مؤلفه ای بهای بسیاری بدهد در زبان آن فرهنگ اصطلاحات گوناگونی برای توصیف آن مؤلفه وجود دارد. برعکس، اگر در یک زبان، تنها چند اصطلاح معدود و یا تنها یک اصطلاح برای توصیف یک مؤلفه وجود داشته باشد به این معنا است که در فرهنگ آن کشور ارزش و بهای کمی برای آن مؤلفه قائل شده اند.
کتاب زنانگی از دست رفته در سه بخش و 14 فصل با عناوین زیر به این موضوع می پردازد:
فصل اول: موضوع کنونی، بخش اول: زنانگی در فرهنگ غرب، فصل دوم: میراث یونانی، فصل سوم: صدای سوفوکل، فصل چهارم: داستان اودیپ، فصل پنجم: معنای نهفته در «زنای با محارم» در داستان اودیپ، فصل ششم: تقدیر آنتیگونه، فصل هفتم: میراث اودیپ، فصل هشتم: داستانی حماسی و دنباله دار، بخش دوم: زنانگی در اسطوره شناسی هندو، فصل نهم: نگرشی متفاوت، فصل دهم: داستان دامایانتی، فصل یازدهم: دو داستان عاشقانه، بخش سوم: زنان واقعاً چه می خواهند؟، فصل دوازدهم: زنانگی از دست رفته، فصل سیزدهم: زنانگی بازیافته و فصل چهاردهم: تکلیف قهرمانی
فصل اول: موضوع کنونی
بخش اول: زنانگی در فرهنگ غرب
فصل دوم: میراث یونانی
فصل سوم: صدای سوفوکل
فصل چهارم: داستان اودیپ
فصل پنجم: معنای نهفته در « زنای با محارم » در داستان اودیپ
فصل ششم: تقدیر آنتیگونه
فصل هفتم: میراث اودیپ
فصل هشتم: داستانی حماسی و دنباله دار
بخش دوم: زنانگی در اسطوره شناسی هندو
فصل نهم: نگرشی متفاوت
فصل دهم: داستان دامایانتی
فصل یازدهم: دو داستان عاشقانه
بخش سوم: زنان واقعاً چه می خواهند؟
فصل دوازدهم: زنانگی از دست رفته
فصل سیزدهم: زنانگی بازیافته
فصل چهاردهم: تکلیف قهرمانی
پیوست
نسخه ی الکترونیک کتاب زنانگی از دست رفته را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس آن را در کتابخوان فراکتاب مورد مطالعه قرار دهید.
بررسی یک فرهنگ دیگر، می تواند ما را قادر سازد تا بهتر متوجه شویم که چگونه مهربانی و نیک رفتاری انسانی را قربانی نسازیم.
داستانی هندی که به اسطورە ی اودیپ شباهت دارد، نگرشی کاملاً متفاوت نسبت به زنانگی را نشان می دهد. این داستان نیز، اسطوره ای است که موجب می شود نسبت به نگرشی فرهنگی، دریافتی روانشناختی به دست آوریم.
مهاباراتا -کتاب مقدس هندو- تقریباً در همان دورە ی زمانی عهد قدیم و عهد جدید ما نگاشته شده، اما زمانی که صرف نگارش این منظومه شده، سه برابر زمانی است که عهد قدیم و عهد جدید –جمعاً- زمان برده اند. بخش کوچکی از مهاباراتا داستان نالا و دامایانتی است؛ این داستان از منظری متفاوت با داستان اودیپ، تعادل میان ارزش های مردانه و زنانه را به ما نشان می دهد. شخصیت های مهاباراتا، تا حدودی بهتر از قهرمان های غربی ما، از اصل زنانگی و متعلقات آن محافظت می کنند.
در اینجا لازم است متذکر شوم منظور من این نیست که فرهنگ شرق بهتر از فرهنگ غربی خودمان است؛ اما ما می توانیم درباره زنانگی از آن بیاموزیم. عدم رشد تکنولوژی در جامعە ی هند، آن را دچار بحران اقتصادی و زیست محیطی کرده است. اما بر خلاف جامعە یغرب، در جامعە ی هندی همچنان برای روابط انسانی ارزش قائلند.
هندوستانِ سنتی از پذیرش هر نوع تکنولوژی -که به طور مستقیم یا غیرمستقیم- روابط انسانی وارزش های زنانه را در معرض خطر قرار دهد، امتناع کرده است. تکنیک های خط مونتاژ، جابجایی خانواده ها از روستاها به شهرها، گسستن پیوندهای خانوادگی با فرستادن نیروی کار به جاهایی دور از محل زندگی، در فرهنگ سنتی هند مسائلی خطرناک انگاشته می شدند. هندوستان، پیشرفت صنعتی را قربانی ساخته تا از ارزش های زنانه محافظت کند. هیچ یک از افراد سنتی هند، با چنین انتخابی مشکل نداشته اند.
ما در فرهنگ غربی به تشویق صنعتی سازی می پردازیم، اما در محافظت از روابطمان -چه روابط بین خودمان و چه روابط با دنیای پیرامونمان- شکست خورده ایم. در نتیجه، همان قدر که هندوستان در معرض خطر فقر و قحطی است، ما هم در معرض خطر نابودی زندگی خویشاوندی هستیم. هنگامی که مردم هند شیوه های سنتی خودرا رها کنند و رویکردهای غربی به زندگی را بپذیرند، حس پیوند آن ها با یکدیگر مورد تهدید قرار می گیرد. در جامعە امروزی هند، داستان های وحشتناکی دربارە فروپاشی روابط به گوش می رسد که ظاهراً بیشتر اوقات به پذیرش سبک و سیاق زندگی غربی نسبت داده می شود.
تاریخ قضاوت خواهد کرد که چه کسی بهتر از ارزش های انسانی محافظت کرده است -غرب مادی گرا یا شرق رابطه محور. شاید تنها قضاوتی خردمندانه باشد که تلاش برای حفظ ارزش های مردانه و نیز ارزش های زنانه و محافظت از آن ها را مورد تأیید قرار دهد.
مشخصات کتاب زنانگی از دست رفته در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | بنیاد فرهنگ زندگی |
نویسنده: | رابرت الکس جانسون |
مترجم: | ساره سرگلزایی |
تعداد صفحه: | 135 |
موضوع: | روان شناسی |
قالب: | الکترونیک |