کتاب خرد خاص و جذاب بودن نوشته ژان شینودا بولن و ترجمه حمید رطبی است که توسط انتشارات بنیاد فرهنگ زندگی به چاپ رسیده است.
نویسنده در این کتاب بر اساس اصول روانشناسی یونگ و استفاده از کهن الگوهای زنانه به جنس خود کمک می کند تا شناخت بهتری از روحیات و خواسته هایشان در دوران میانسالی داشته باشد.
من فکر می کنم به این ترتیب می توان زندگی زن را به سه دوره تقسیم کرد: دختری، مادری و میانسالی، ولی از آن جا که این تقسیم بندی هیچ ربطی به بچه دار شدن یا نشدن ندارد، بهتر است این سه مرحله را این گونه نام گذاری کنیم: زن جوان، زن بالغ و زن خردمند. در مرحله اول، یک زن بدون داشتن تعهدی طعم زندگی را می چشد. مانند تحصیلات و تغییر شغل. در مرحله دوم، زن بالغ، که آغازی برای مرحله مادری است، ولی ورود به این مرحله دلیل بر بچه دار شدن نیست، زنان متعهد می شوند و از طریق این تعهدات و پرورش آن ها، خود را به کمال می رسانند.
این تعهدات می توانند شخصی، شغلی، هنری، خانوادگی یا هر چیزی که بر آن ها اهمیت دارد، باشند. در این مرحله، یک زن بالغ می تواند از نظر بیولوژیکی ده ها سال در مرحله مادری باقی بماند، بدون آن که مادر شود.