کتاب اندیشه پشتیبان انقلاب اسلامی به قلم محمدرضا فلاح و به همت پژوهشکده باقرالعلوم منتشر شده است. قدرت نظام سلطه و دشواری مقابله با آن در کتاب اندیشه پشتیبان انقلاب اسلامی تحلیل میشود و ابتکار امام خمینی (ره) برای مقابله با آن، مورد بررسی قرار میگیرد.
امام خمینی (ره) تحولی فراتر از نفی نظام سلطه پدید آورد. این تحول نیازمند یک اندیشه پشتیان است؛ بنابراین پشتیبانی دانشی برای این تحول، امری ضروری است.
انقلاب شکوهمند اسلامی تنها با پشتیبانی یک اندیشه و فکر نیرومند میسر شد. هر چند توقع میرفت دانشهای اسلامی از این انقلاب پشتیبانی کرده باشند، ولی واقع این است که همانطور که هماکنون با خط تئوریک مواجه هستیم، دانشهای ارزشمند اسلامی خود را به آستانه نیازهای سر صحنه این انقلاب طوفنده نرسانده است. این درحالی است که انقلاب اسلامی واقعاً با انضباط و تسلط بالا مدیریت شد و به پیروزی رسید؛ واضح و مبرهن است که این خلأ، توسط یک کانون فکری پر شده است.
حضرت امام (ره) برای شکلگیری این خیزش عظیم، عقلانیت و اندیشهای نیرومند و متکی به دانشهای حوزوی به میدان آورد. کتاب اندیشه پشتیبان انقلاب اسلامی در پی تقریری فاخر از این اندیشه و جریانشناسی مواجهه با اندیشهی حیاتبخش و پاسخگو میباشد.
دانشها کارشان انضباط بخشی به حرکتهای انسانی است. دانشها به واسطهی آنکه از مسیر ایده تا یک قاعدهی علمی، چکش بسیار خوردهاند، در بازههای زمانی کوتاه از تبدّل بسیار در امان هستند. علاوه بر آن، بر مقدمات و منطق نسبتاً نیرومندی متکیاند و در تحلیلها و توصیهها از قوت مناسبی برخوردارند و واقعاً توان راهگشایی دارند. دانشها میتوانند در انسان کششها و خواستهای مشخص، ثابت و نیرومندی پدید بیاورند و به او امکان پیگیری سامانمند یک خواسته تا مطلوب نهایی را بدهند. وقتی اقدامات انسان، گسترده و دارای میدانی وسیع میشود و از طرف دیگر کشدار و دارای بازهی زمانی طولانی میگردد، احتیاج بیشتری به یک کانون نیرومند انضباط بخش پیدا میشود.
از یک زاویهی دیگر و به تعبیر دیگر میتوان گفت: علم مایهی توانایی و قدرت است. با دانش، مقدورات انسان وسعت بسیار پیدا میکند و ضرورت آن نیز به اندازهی گسترههای وسیع اجتماعی گسترش مییابد، بهویژه اگر این اقتدارات و مقدورات در سطح گستردهی حرکت یک ملت و دایرهی وسیعخیز تمدنی، ملاحظه و مطالبه شود.