کتاب داستان فرود از مجموعۀ نامه نامور نوشتۀ اسدالله شعبانی و تصویرگری راهله برخورداری توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای گروه سنی نوجوان منتشر شده است. نامه نامور، برگزیده دوازده جلدی از داستانهای شاهنامۀ حکیم ابوالقاسم فردوسی شاعر و حماسهسرای قرن چهارم ایران است. این مجموعه با نثری ساده و امروزی روایت شده است.
داستان فرود به قسمتی از داستان شاهنامه فردوسی پرداخته است. این کتاب به زبان روانی بازنویسی شده تا مخاطب نوجوان با میراث فرهنگی گرانبهای سرزمین خود آشنا شود. هر یک از شخصیتهای شاهنامه سمبل یک وضعیت انسانی است.
اسدالله شعبانی جنبههای مختلفی را از این داستان برای نسل جوان در نظر داشته که با شرایط کنونی جامعه نیز همخوانی دارد. فرود یکی از قهرمانهای شاهنامه است که نکتۀ جالب توجه این قسمت از داستان رویارویی فرود با برادرش در جنگ است که تا به آن لحظه او را ندیده و بسیار دلهره دارد.
در اسطورههای ایرانی «فرود» پسر سیاوش و «جریره» دختر پیران است. فرود در جنگی که در اثر بیکفایتی و دژراهبری طوس که از دستورها و فرمانهای کیخسرو سرپیچی کرده بود و به همین سبب جنگی کاملا ناضروری را بین ایرانیان و فرود و یارانش پدید آورده بود، بهدست بیژن و رهام (عموی بیژن) کشته میشود.
جریره، تخوار را که سران سپاه ایران را خوب میشناخت، با فرزند همراه کرد تا آنان را به فرود نشان دهد. آن دو بر ستیغ کوهی که آن را سپید کوه مینامیدند، برآمدند و سپاهیان ایران را از دور به تماشا نشستند. تخوار یک به یک نامداران سپاه ایران را با درفشهای گوناگونی که همراه داشتند، به فرود نشان میداد که ناگهان توس، آنان را از دور دید و برآشفت و گفت: بیدرنگ یکی از سواران تیزتک بر بلند کوه بر آید و ببیند این دو کیستند؛ اگر از سپاه ما بودند، دویست تازیانه بر آنان بزند و اگر از تورانیان بودند، در بندشان کشیده، کشان کشان فرود آورد و اگر جاسوس بودند، همانجا هر دو را با شمشیر دو نیم کرده و در کوهسار رها کند و باز آید.