کتاب میثاق غلیظ pdf

در باب جایگاه و ضرورت های همسرگزینی

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
64,800
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب میثاق غلیظ

 در بخشی از مقدمه کتاب میثاق غلیظ آمده است: «روند ازدواج و همسرگزینی در جامعه امروز ما نسبت به گذشته دچار تغییر و تحولات اساسی گردیده و نسل امروز با دنیای جدیدی در این عرصه مواجه شده اند که نسل پیشین ما چندان با مسائل آن درگیر نبوده اند. این تغییرات که اکثرا ناشی از تطورات ارزشی و فرهنگی جامعه و به ویژه نسل جوان است، مصادیق بسیاری را شامل می شود که بالارفتن سن ازدواج، تحولات معیارهای جوانان در گزینش همسر، شیوه های همسرگزینی، رسم و رسومات عروسی و جشن های آن و غیره بخشی از آن است.»

فصل اول کتاب میثاق غلیظ شامل موضوعات زیر است: «شرایط ازدواج، معایب ازدواج در سن پایین، معایب ازدواج در سن بالا، ازدواج و مسائل مالی، روش های همسرگزینی، مزایای همسرگزینی سنتی، معایب ازدواج های سنتی، روش همسر گزینی مدرن، آسیب های روابط قبل از ازدواج، روش همسرگزینی مطلوب، معیارهای همسرگزینی، معیارهای اساسی ویژه طرفین، معیارهای ویژه پسران و معیارهای ویژه دختران».


نویسنده کتاب میثاق غلیظ معایب ازدواج در سن پایین را مورد بررسی قرار داده و نوشته است: «ازدواج در سنین پایین به جهت کم تجربگی، ممکن است باعث ضعف تدبیر و مانع از مدیریت بحران شود. با توجه به این که شخص در سنین پایین، ثبات عاطفی ندارد، ممکن است در انتخاب خود عاقلانه تصمیم نگیرد و بعد پشیمان شود.»


عناوین «خواستگاری و بله برون، مهریه، شروط ضمن عقد، فلسفه دوران نامزدی، روابط در دوران نامزدی» در فصل دوم مورد واکاوی قرار گرفته است. یکی از دوران زندگی زن و شوهر، دوران نامزدی است که نظر نویسنده در رابطه با فلسفه این دوران این گونه تبیین شده است: «فلسفه وجودی دوران نامزدی، ایجاد فرصتی مناسب جهت آشنایی با اخلاقیات، روحیات و ویژگی های شخصیتی دختر و پسر با یکدیگر می باشد. در واقع در این دوران افراد سعی می کنند نسبت به یکدیگر و نقاط قوت و ضعف شان شناخت حاصل کرده و این آگاهی را ابزاری جهت ایجاد تفاهم و موفقیت در زندگی مشترک آینده شان قرار دهند.»


مؤلف در فصل سوم کتاب میثاق غلیظ در رابطه با مباحث «جهیزیه و وسائل زندگی، چند توصیه در مورد جهیزیه، رسوم خانواده های ایرانی، شادی آری؛ حرام خیر، عروسی یا ماه عسل، بده بستان های پرهزینه، دردسرهای پاتختی و جهازبران و جهازبینان» قلم زده است.


نگارنده در بخش «شادی آری؛ حرام خیر» نوشته است: «متأسفانه بسیاری از مردم برای شادی کردن در جشن عروسی، خود و فرزندان شان، مرتکب گناهانی چون استفاده از موسیقی حرام، اختلاط زن و مرد، پوشش نامناسب، مزاحمت برای دیگران، اسراف، چشم و هم چشمی، فخرفروشی به یکدیگر، پوشیدن لباس های گران قیمت و برگزاری مجالس پرهزینه، تمسخر دیگران، بی توجهی به واجباتی چون نماز و امثال آن می شوند.»


فصل چهارم عناوین «آداب شب زفاف، گرفتن وضو و خواندن دعا و نماز، نکات قبل از نزدیکی، اول معاشقه بعد نزدیکی، انتخاب شب رفاف، نیازهای متفاوت زنان، ماه عسل، رابطه داماد با خانواده عروس و ارتباط عروس با خانواده داماد» را در خود جای داده است.

گزیده کتاب میثاق غلیظ

روند ازدواج و همسرگزینی در جامعه امروز ما نسبت به گذشته دچار تغییر و تحولات اساسی گردیده و نسل امروز با دنیای جدیدی در این عرصه مواجه شده‌اند که نسل پیشین ما چندان با مسائل آن درگیر نبوده اند. این تغییرات که اکثرا ناشی از تطورات ارزشی و فرهنگی جامعه و به ویژه نسل جوان است، مصادیق بسیاری را شامل می شود که بالا رفتن سن ازدواج، تحولات معیارهای جوانان در گزینش همسر، شیوه‌های همسرگزینی، رسم و رسومات عروسی و جشن های آن و... بخشی از آن است.

این مصادیق تحول ازدواج هر کدام با انبوهی از مسائل و ملاحظات همراه هستند که نسل جوان را در این زمینه با ابهام مواجه می کند. رشد قارچ گونه و بی رویه مؤسسات مشاوره ازدواج نیز حاکی از همین واقعیت است که ا کثرا نیز با رویکرد اقتصادی خویش از سردرگمی جوانان جویای همسر سوءاستفاده کرده و کمک خاصی هم به آنان نمی کنند.

دیویی :
297/159
کتابشناسی ملی :
7531902
شابک :
‫‬‮‭978-600-8576-89-1
سال نشر :
1399
صفحات کتاب :
288
کنگره :
‫‬‮‭BP104

کتاب های مشابه میثاق غلیظ