کتاب دوباره به آسمان نگاه کن روایتی است از فرهنگ و تمدن اسلامی که با استناد به منابع معتبر دینی و تاریخی به تبیین روند شکلگیری و توسعه تمدن اسلامی از زمان بعثت رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله تاکنون پرداخته است. این اثر در پنج بخش حاوی مباحثی نظیر پیدایش جامعه اسلامی، خلافت امویان، خاندان های ایرانی، سلسله های ترک، جریانهای فکری جهان اسلام، دانش و نظام علمی در تمدن اسلامی، ملوک الطوایفی تیموریان، زوال تمدن اسلامی، هنر و ادبیات اسلامی، ظهور دوباره تمدن اسلامی و فرهنگ و تمدن دوره صفوی است.
کتاب دوباره به آسمان نگاه کن با تشریح آغاز رنسانس، به تبیین چگونگی فاصله گرفتن دنیای غرب از فضای دین و کلیسا می پردازد و نشان می دهد چگونه کلیسا قدرت خود را از دست میدهد و با جدایی از ایمان و اندیشههای خدا محوری، منٌیتهای انسانی غلبه می یابد تا زمانی که عصر انقلاب ها فرا میرسد.
آخرین مولفه مشترک تمدن های مشرق زمین نگاه دینی و الهی به سیاست بود در همه تمدنهای مشرق زمین، سیاست و حاکمیت سیاسی مشروعیت خود را از جانب خداوند می گرفت. همه پادشاهان و بزرگان سیاسی برای آن که اجازه حکومت پیدا کنند، خود را نماینده یا فرستاده و یا مامور خداوند معرفی کردند (برای مثال در کتیبه های منتسب به کوروش یا قانون حمورابی). در هر شهری معبد در مرکز شهر قرار داشت و کاهنان به غیر از مواعظ اخلاقی و تعلیمات دینی بر عملکرد حاکمان هم نظارت داشتند. گاهی مجلسی از موبدان و کاهنان طراز اول تشکیل می شد تا شاه جدید را به رسمیت بشناسد.
نظر دیگران //= $contentName ?>
سلام کتاب خیلی عالی هست موید باشد....