تنها کتابی است که انتشار آن در آلمان ممنوع است. آدولف هیتلر در این کتاب دیدگاههای خود را بیان کرده، اثری که مبنای برپایی حزب ناسیونالیسم (نازی) شد و جهان را درگیر مصیبتی همهگیر کرد.
کتاب نبرد من (My Struggle) در آلمان نازی پس از انجیل پرفروشترین کتاب آلمان وقت بوده و برای سالها در مدارس آلمان تدریس میشد.
«نبرد من» مانیفست اندیشههای تمامیت خواهانهی هیتلر است. اما چرا این سرجوخه سابق ارتش آلمان که اندکی ذوق نقاشی هم داشت به چنین افکاری ره جست؟
پارهی نخست این کتاب زمانی نوشته شد که آدولف هیتلر (Adolf Hitler) در دژی نظامی در باواریا زندانی بود. او چگونه راهی آن دژ شد و به چه دلیل؟ پاسخ به این پرسش مهم است، زیرا این کتاب با رویدادهایی سروکار دارد که نویسنده را دچار این گرفتاری کرد و به این دلیل که نویسنده زیر فشارهای عاطفی ناشی از وقایع تاریخی روزگار خود این کتاب را نوشته است. آن زمان، دورهی خاری و تحقیر آلمان و تا حدودی ادامهی رویدادهایی بود که کمابیش در یک قرن گذشته رخ داده بود؛ این دوره از هنگامی آغاز میشود که ناپلئون امپراطوری کهن، آلمان را تکهپاره کرد و سربازان فرانسوی تقریبآ سراسر آلمان را به اشغال درآوردند.
پارۀ دوم این کتاب پس از آزادی زودهنگام هیتلر از زندان نوشته شد. با قدرت گرفتن ناسیونال سوسیالیستها در آلمان، فروش و توزیع نبرد من نیز رواج گرفت. از اواسط دهه ۱۹۳۰ کتاب هیتلر به خرج دولت به زوجهای تازه ازدواج کرده هدیه میشد، فروش نسخههای دست دوم کتاب ممنوع بود و تدریس آن در مدرسهها به عنوان جزئی از برنامهٔ تبلیغاتی حزب ناسیونال سوسیالیست از همین دوران آغاز شد. از این کتاب تا پایان جنگ دوم جهانی نزدیک به یازده میلیون نسخه انتشار یافت که بخش اعظم آن یا رایگان توزیع، یا به اجبار خریداری شده بود.
حکومت غول آسای ایالات متحد امریکا، با منابع و ذخایر عظیم خاک بکرش، به مراتب آسیب ناپذیرتر از رایش آلمان در محاصره است.
اگر روزی برسد که تاسی که سرانجام سرنوشت ملتها را معین میکند در آن کشور ریخته شود، انگلستان اگر تنها بماند سرنوشتی محکوم به مرگ خواهد داشت. بنابراین، انگلستان مشتاقانه دست خود را به سوی عضوی از نژاد زرد دراز خواهد کرد و وارد اتحادی خواهد شد که شاید از نظر نژادی نابخشودنی باشد؛ اما از لحاظ سیاسی نمودار یگانه امکان تحکیم جایگاه جهانی بریتانیا در برابر تحولات شدید و توان فرسایی است که در قارهی امریکا روی میدهد.