کتاب خانه ای مثل بهشت به روش های رسیدن به آرامش در محیط خانواده می پردازد. جامعۀ امروز ما دچار تغییر و تحول های اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی و… شده است. همۀ این ها سبک زندگی افراد را تغییر داده و خانواده ها با آسیب های فراوانی مواجه شده اند و اختلافات روزبه روز گسترش یافته و بنیان خانواده را متزلزل ساخته است.
یکی از آسیب های خانواده که امروزه دامنگیر بسیاری از خانواده ها شده است، مسئلۀ «طلاق عاطفی» یا همان «طلاق خاموش» است. برای طلاق خاموش نمی توان تعریف دقیق و کاملی ارائه کرد؛ ولی در این کتاب به تبیین این آسیب و بیان برخی نشانه های آن پرداخته شده است. برای اینکه خانه ای مثل بهشت داشته باشیم، به آرامش و دوستی و محبت در زندگی مشترک و خانواده نیازمندیم.
این آرامش و محبت و دوستی جز با مهارت آموزی و تمرین به دست نمی آید. در کتاب خانه ای مثل بهشت با بهره گیری از آیات و روایات معصومان علیهم السلام و با هدف ایجاد آرامش و دوستی و محبت در زندگی، راهکارها و مهارت هایی کاربردی برای اعضای خانواده به ویژه زوجین بیان شده است.
مهارت دارای سه پیش فرض است که هرکدام نباشد، مهارت آموزی اتفاق نمی افتد. این سه مؤلفۀ مهم عبارت است از: دانش، تجربه و تمرین. برای کسب مهارت آموزی دربارۀ موضوعی، ابتدا باید دانش کافی نسبت به آن موضوع کسب کرد و سپس دربارۀ آن تجربۀ کافی به دست آورد و درنهایت برای تثبیت آن، تمرین کرد و ممارست داشت.
کسب مهارت در هر زمینه ای به صرف وقت نیاز دارد. فرد باید بخشی از وقت و برنامۀ زندگی خود را برای مهارت آموزی اختصاص دهد و مهارت آموزی بدون برنامه و وقت گذاشتن امکان پذیر نیست. برای کسب مهارت باید تعصبات قبلی را کنار گذاشت.
درواقع باید تعصبات قبلی را از ذهن پاک کرد و با الگو و فکر و اندیشۀ جدیدی در روند مهارت آموزی قرار گرفت. برای رسیدن به مهارت، علاوه بر کنارگذاشتن تعصبات، باید تبعیت داشت و حرف گوش کن بود. نتیجۀ این تبعیت و حرف شنو بودن، عمل به دستورالعمل های کسب مهارت است؛ یعنی باید به سمتی برویم که واقعاً عمل کنیم؛ زیرا اگر عمل نباشد تمرین و ممارست نیست و درنهایت مهارتی کسب نمی شود. محور اصلی مباحث کتاب خانه ای مثل بهشت موضوع آرامش است.