کتاب آمادگی و مقابله در برابر برف و سرما نوشته سید محمد میرسمیعی و کمال درخشانی، از مجموعه کتابهای «راهنمای کاربردی آمادگی در برابر بحران» است. در این مجموعه سعی شده است با بررسی و تشریح تعدادی از مهمترین حوادث و بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی به نحوه مواجهه و انجام تمهیدات مناسب قبل، حین و بعد از آن پرداخته شود.
انسان همواره به توسعه، که لازمهی آن استفاده از منابع طبیعی است، نیازمند بوده و بر این اساس سیمای طبیعت بهویژه زمین را با ایجاد سکونتگاه، توسعه حمل و نقل، نابودی جنگلها و مراتع، فعالیتهای کشاورزی و صنعتی، بهرهبرداری از معادن، تغییر مسیر رودخانهها و احداث سد، تغییر داده است. از طرفی افزایش جمعیت، پیشرفت فناوری و در نتیجه گسترش فرهنگ مصرف و بهدنبال آن نیاز بشر، میل او را به درگیری، نزاع و استفاده بیشتر از منابع طبیعی و انرژی و در نتیجه تخریب محیط زیست را بیشتر نموده است.
گرم شدن کره زمین، کاهش ضخامت لایه ازن، ریزش نزولات اسیدی، آلودگی هوا، آلودگی شیمیایی آب و مواد غذایی، نابودی و کاهش تنوع زیستی، حوادث هستهای، انفجار، سوانح و حوادث هوایی، ریلی و جادهای، بیماریهای واگیردار و بالاخره تغییرات آب و هوا، نمونههایی از این بلایا هستند. بهدلیل عدم آگاهی و زیادهخواهی بشر، ابعاد حوادث گسترده شده که علیرغم دسترسی به فناوری پیشرفته و حجم زیاد اطلاعات، مقابله با آنها بسیار مشکل شده است.
کشور پهناور ما نیز از وقوع این حوادث مستثنی نبوده و پیوسته در معرض خطرات و حوادث طبیعی و غیرطبیعی (انسانساخت) گوناگون قرار داشته و متحمل زیان و خساراتهای هنگفت ناشی از آنها شده است. از اینرو اقدامات پیشگیری و حذف یا کاهش اثرات، بهکارگیری و ارتقای امکانات و تجهیزات موجود برای آمادگی و مقابله با حوادث، پیشبینی و تأمین نیازهای اساسی و اضطراری آسیبدیدگان در هنگام رخدادهای طبیعی و ارائه خدمات جستجو، نجات و امدادرسانی فوری و از قبل سازمانیافته به آنها و افزون بر آن، حفظ سلامت، ایمنی و بازگرداندن شرایط به حالت عادی ضرورتی انکارناپذیر است که باید در برنامه کار سازمانهای متولی قرار گیرد.