کتاب جایگاه فاکتورهای تربیتی در پیشگیری از ارتکاب جرایم

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
10,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب جایگاه فاکتورهای تربیتی در پیشگیری از ارتکاب جرایم

کتاب جایگاه فاکتورهای تربیتی در پیشگیری از ارتکاب جرایم نوشته ی احمد رضائیان راد و حامد مینا می باشد و انتشارات قانون یار آن را منتشر کرده است.نویسنده در این کتاب، به بررسی مبحث «پیشگیری» که آن را می توان یکی از راهبردهای اساسی در حوزه کنترل اجتماعی برشمرد، پرداخته است.

پیشگیری شامل مجموعه راهکارهای مستقیم و غیرمستقیم با هدف خلق امکانات و موقعیت های بازدارنده از وقوع جرم و کج روی طراحی و نوشته شده است. در کشور عزیزمان ایران، هنوز کمبود سیاست گذاری جامع در این عرصه بیش از پیش احساس می شود. مؤثرترین و بهترین راه مبارزه با رفتار کج روانه و ناهنجاری های اجتماعی پیشگیری از بروز جرم است و جایگاه والا و ارزشمندی در سیاست جنایی کشورها دارد.پیشگیری از جرم طبق تعریف «لایحۀ پیشگیری از وقوع جرم» عبارت است از «پیش بینی، شناسایی و ارزیابی خطر وقوع جرم و اتخاذ تدابیر و اقدامات لازم برای از بین بردن یا کاهش آن». در طول قرون متمادی، اخذ چنین تدابیر و اقداماتی به دلیل حفظ حقوق فردی و اجتماعی و تأمین امنیت همه جانبه افراد، توجه دانشمندان علوم مختلف و سیاست مداران را به خود جلب کرده است.

گزیده کتاب جایگاه فاکتورهای تربیتی در پیشگیری از ارتکاب جرایم

جرم و بزه به عنوان یک پدیده اجتماعی همانند دیگر پدیده های اجتماعی، دارای ابعاد مختلفی است و عوامل متعددی می تواند در پیدایش آن نقش داشته باشد و به همین دلیل، تغییر و تحول پدیده های اجتماعی به کندی صورت می گیرد. بنابراین، اگر محیط اجتماعی و اقتصادی و سیاسی در میزان بزه تأثیر مستقیم دارد، به صرف تشدید مجازات برای مجرمان یا برخورد شدید با آنان یا ایجاد رفاه اقتصادی و بالا بردن سطح معیشت زندگی، نمی توان از بروز بزهکاری در یک کشور جلوگیری نمود، بلکه پیش گیری از ارتکاب جرایم افراد، تلاش همه جانبه ای را در تمامی ابعاد طلب می کند تا بتوان در این زمینه، به موفقیت هایی دست یافت.

پیشگیری از بزهکاری و جرم هم یک امر ملی است و برای مبارزه با این پدیده علاوه بر استفاده از ساز و و کارهای دولتی باید از توانایی ها و مشارکت نهادهای مدنی نیز بهره برداری شود؛ از این رو، امروزه دولت ها تلاش می کنند در کنار اقدامات دولتی از اقدامات جامعه محور برای پیشگیری از جرم استفاده کنند تا این عمل به نتیجه موفقیت آمیزی منتهی گردد.

حتی برخی کشورها مانند فرانسه در تدوین و اجرای برنامه های پیشگیری از بزهکاری مشارکت بخش های گوناگون اجتماعی، حکومتی و کنار گذاشتن قید و بندهای اداری، رسمی را در این زمینه به عنوان یک اصل پذیرفته اند؛ به گونه ای که هیأتی مرکب از نمایندگان وزارت خانه های مسئول در پیشگری از بزهکاری به همراه نمایندگان نهادهای جامعه محور به سیاستگذاری و تصمیم گیری در این زمینه می پردازند.

صفحات کتاب :
125
کنگره :
‏‫HV9960‭‬ ‭/‮الف‬9‬‏‫‭ر6 1398‬‬‬
دیویی :
‏‫‬‬‮‭‬‭364/40955
کتابشناسی ملی :
5667777
شابک :
978-622-229-032-0‬‬‬‬
سال نشر :
1398

کتاب های مشابه جایگاه فاکتورهای تربیتی در پیشگیری از ارتکاب جرایم