امتیاز
5 / 0.0
خبرم کن
کتاب چاپی ناموجود است
65,000
15%
55,250
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب قلعه حیوانات

داستان کتاب قلعه حیوانات در مورد انقلابی است که بر اساس برادری و برابری شکل می گیرد ولی در آخر با شکست مواجه می شود.

در ابتدا، گروهی از حیوانات مزرعه که مورد بدرفتاری صاحب مزرعه قرار دارند انقلاب می کنند و قوانینی را برای پایه ریزی جامعه ای مبتنی بر مساوات و برابری به تصویب می رسانند ولی این قوانین به تدریج زیر پا گذاشته می شود و ماجراهایی را پیش می آورد.

هر یک از حیوانات کتاب قلعه حیوانات  نماینده تیپ یا طبقه خاصی از اجتماع هستند. خوک ها همان بلشویک ها هستند که کارشان خواندن، نوشتن و سازماندهی سایر حیوانات است. ناپلئون همان استالین است و اسنوبال، نقش تروتسکی را ایفا می کند. بوکسر، اسب زحمتکش نمایندۀ طبقۀ کارگر است و … .

جورج اورول به خاطر دو کتاب «قلعۀ حیوانات و ۱۹۸۴» به شهرت رسید. پیام کلی کتاب قلعه حیوانات این است که تمایل انسان به قدرت مانع از شکل گیری جامعه بی طبقه می شود.

داستان با توصیف شبی شروع می شود که خوکی به نام میجِر پیر حیوانات را جمع کرده و از ظلمی که انسان بر حیوانات روا داشته برای آنان سخن می گوید و حیوانات را به شورش علیه انسان دعوت می کند. وی سپس یک سرود قدیمی به نام جانوران انگلستان را به آنان یاد می دهد که بعداً به سرودی انقلابی در بین حیوانات مزرعه تبدیل می شود.

پس از چندی حیوانات در پی شورشی مالک مزرعه به نام آقای جونز را از مزرعه بیرون کرده و خود اداره آن را به دست می گیرند. پس از این انقلاب حیوانی، خوک ها (که از هوش بالاتری نسبت به سایر حیوانات برخوردارند) نقش رهبری حیوانات مزرعه را به دست می گیرند. اما پس از چندی در بین خود حیوانات یک سری توطئه و کودتا انجام می گیرد؛ ناپلئون که یکی از دو خوک پرنفوذ مزرعه است با استفاده از سگ های درنده ای که مخفیانه تربیت کرده بود اِسنوبال، دیگر خوک پرنفوذ مزرعه را فراری داده و خود به رهبر بلامنازع مزرعه تبدیل می شود.

پس از آن اِسنوبال عامل جونز معرفی شده و تمام اتفاقات بد و خرابکاری هایی که در مزرعه صورت می گیرد به وی یا عوامل او در داخل مزرعه نسبت داده می شود و به فرمان ناپلئون عده زیادی از حیوانات به جرم همکاری با اِسنوبال توسط سگ ها اعدام می شوند. در ادامه داستان، خوک ها به تدریج تمامی قوانین حیوانات را زیر پا می گذارند.

قانون اساسی حیوانات معروف به «هفت فرمان» به تدریج محو و تحریف می شود، خواندن سرود جانوران انگلستان قدغن می گردد، حیوانات با غذای روزانه کم مجبور به کار زیاد می شوند، در حالیکه خوک ها فقط فرمانروایی می کنند و غذای زیادی می خورند و از تمام امکانات رفاهی استفاده می کنند و حتی یاد می گیرند که چطور روی دوپا راه بروند و با انسان ها معامله کنند.

از جمله برنامه های ناپلئون، ساخت «آسیاب بادی» است که قرار است برای بهبود کیفیت زندگی حیوانات ساخته شود. نقشه اولیه این آسیاب توسط اِسنوبال طرح ریزی شده بوده و در ابتدا ناپلئون به مخالفت با آن برمی خیزد ولی بعدتر با بیرون راندن اِسنوبال، ایده ساخت آن را دوباره پی می گیرد اما به دلیل بی کفایتی ناپلئون، ساخت آن به شکل مطلوبی پیش نمی رود. در پایان، ساخته شدن این آسیاب، که با فداکاری ها و زجر و تحمل فراوان حیوانات مزرعه امکان پذیر می شود، نه تنها به بهبود وضعیت زندگی حیوانات منجر نمی شود، که خود به اسبابی برای بهره کشی بیشتر از حیوانات بدل می گردد.

پس از پیروزی انقلاب حیوانات، یک قانون اساسی معروف به «هفت فرمان» بر روی دیوار مزرعه نوشته می شود که شامل بندهای زیر است:

همه آن ها که روی دوپا راه می روند دشمن هستند.

همه آن ها که چهارپا یا بالدار هستند، دوستند.

هیچ حیوانی حق پوشیدن لباس را ندارد.

هیچ حیوانی حق خوابیدن در تخت را ندارد.

هیچ حیوانی حق نوشیدن الکل را ندارد.

هیچ حیوانی حق کشتن حیوان دیگری را ندارد.

همه حیوانات با هم برابرند.

در طول داستان، مشخص می شود که همه «هفت فرمان»، به مرور زمان، با تحریف و تغییر مواجه می شود و در اواخر داستان تمام شش فرمان اول از روی دیوار پاک شده و جمله هفتم نیز به صورت زیر تحریف می شود:

«همه حیوانات باهم برابرند، اما بعضی برابرترند»

درباره ی نویسنده قلعه حیوانات

اریک آرتور بلر با نام مستعار جورج اورول متولد ۲۵ ژوئن ۱۹۰۳ و درگذشته در ۲۱ ژانویه ۱۹۵۰ می باشد و ملیتی هندی - انگلیسی دارد. او را بیشتر با دو رمان مزرعه ی حیوانات و هزار و نهصد و هشتاد و چهار می شناسند. وی همینطور با نقدهای بی شماری که بر کتاب ها می نوشت، بهترین وقایع نگار فرهنگ و ادب انگلیسی قرن شناخته می شود.

صفحات کتاب :
128
کنگره :
‏‫‬‭PZ3‏‫‭ /‮ال‍ف‌‬873ق8 1395
دیویی :
823/912
کتابشناسی ملی :
4632904
شابک :
978-964-453-052-4
سال نشر :
1400

کتاب های مشابه قلعه حیوانات