کتاب آموزش مهارت های زندگی اثر نرگس لطفی و انتشارات برگ و باد آن را تهیه و تنظیم کرده است.
بهداشت روانی از مهم ترین نیازهای انسان است که برای تامین آن لازم است افراد به خوبی خود را بشناسند، تا بتوانند دیگران را بهتر درک کرده و روابط موثری با آن ها برقرار کنند. هیجانهای منفی و استرسهای خود را شناسایی کرده و آن ها را تحت کنترل خود درآورند. به شیوهای موثر ارتباط برقرار کنند، تصمیمات مناسبی را اتخاذ نموده و بدون تفکر، اطلاعات را پردازش نکنند.
یادگیری مهارتهای زندگی یکی از ضروریات داشتن زندگی سالم و همراه با آرامش است.
در کتاب حاضر، مهارت های ده گانه زندگی؛ خودآگاهی و همدلی، نحوه برقراری ارتباط موثر و روابط بین فردی، تصمیمگیری و حل مسئله، مقابله با هیجانهای منفی، مقابله با استرس، تفکر خلاق، تفکر نقادانه، معرفی و هر یک به تفصیل بررسی شده است.
مشخصه های بهداشت روانی و شخصیت سالم:
در زندگی و روابط انسان ها معیارهایی وجود دارد که به بهداشت روان کمک می نماید.
در زیر به برخی از آنها اشاره می گردد:
صداقت در رفتار: افرادی که بین نیت درونی آنها با رفتار بیرونی شان هماهنگی بیشتری باشد از سلامت روانی بهتری برخوردارند. و در غیر این صورت سلامت روانی به خطر می افتد، مثلاً بخش زیادی از انرژی روانی فردی که دروغ میگوید صرف فاش نشدن دروغ خواهد شد.
توانایی نه گفتن: در مقابل خواسته های غیر منطقی خود و دیگران توانایی «نه» گفتن» داشته باشیم و کارها را براساس «رضایت خاطر درونی خود انجام دهیم نه به خاطر رضایت دیگران.»
داشتن هدف در زندگی: یک فرد سالم، فلسفه زندگی خود را می شناسد و هدف و جهت گیری دارد، هرگز زندگی را پوچ و بی معنی نمی داند، برای زندگی خود ارزش قائل است و بیهوده زندگی خود را فدای امور بی ارزش نمی کند.