امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
35,000
نظر شما چیست؟

کتاب خلاقیت با عنوان دوم رویکردی سیستمی؛ فرد،گروه، سازمان، نوشته ی منصور صادقی مال امیری می باشد و توسط انتشارات دانشگاه امام حسین(ع) نیز منتشر شده است.

معرفی کتاب خلاقیت

خلاقیت میلی ذاتی است که در وجود انسان به ودیعه نهاده شده و انسان مظهر خلاقیت الهی است،(مطهری، ۱۳۷۲) خلاقیت برای تمامی عرصه های زندگی و سلامت فکر و روح انسان حیاتی است، اگر افراد گرفتار نظمی تکراری و مکانیکی شوند، نابود خواهند شد. این یکی از تهدیدهایی است که تمدن ها به آن دچار می شوند. بیشتر تمدن هایی که از بین رفته اند نه فقط به دلیل تهدیدهای خارجی بلکه عمدتاً به واسطه تکرار مکررات و افول خلاقیت از میان رفته اند. با اطمینان می توان ادعا کرد که هیچ کدام از معضلات پیچیده بشری، در هیچ جا و هیچ زمانی قابل رفع نخواهد بود، مگر این که افرادی باشند که بتوانند با نهاد پیوسته در حال بسط و توسعه واقعیت های پیش رو، خلاقانه رفتار کنند. در حقیقت پایه و اساس جوامع توسعه یافته خلاقیت است. این جوامع نه تنها با استفاده از خلاقیت مسائل خود را شناسایی می کنند، بلکه راه حل این مسائل را نیز از طریق خلاقیت می جویند.
بهره گیری از خلاقیت این امکان را به سازمان می دهد که بتواند با شرایط متغیر بازار منطبق شده، به تهدیدها و فرصت ها پاسخ به موقع داده و رشد و توسعه یابد. بر این اساس کتاب خلاقیت با رویکردی سیستمی در هشت فصل برای اداره کردن خلاقیت در سازمان تدوین شده است.

خلاصه کتاب خلاقیت

کتاب خلاقیت با توجه به ضرورت محض با رویکردی سیستمی در هشت فصل برای اداره کردن خلاقیت در سازمان تدوین شده است.
فصل اول شامل کلیات است که در بردارنده مشتقات خلاقیت، تعاریف خلاقیت و جمع بندی تعاریف و استخراج ابعاد و جنبه های خلاقیت می باشد. 
در فصل های دوم تا هفتم، مفهوم پیچیده خلاقیت بر اساس جنبه ها و ابعاد استخراج شده مورد بررسی قرار می گیرد. در فصل دوم به خاستگاه و منابع خلاقیت پرداخته می شود. 
فصل سوم دیدگاه های رایج در مورد فرآیند خلاقیت و مدل های فرآیند خلاقیت را مورد بررسی قرار می دهد. 
فصل چهارم به خروجی خلاق اختصاص یافته است، در این فصل به سطوح خلاقیت انواع خروجی خلاق پیامدهای خلاقیت و ویژگی های خروجی خلاق پرداخته می شود. 
فصل پنجم به رابطه خلاقیت و تفکر می پردازد، در این فصل به خلاقیت به عنوان نوعی تفکر، خلاقیت به عنوان کل تفکر، ویژگی های تفکر خلاق، رابطه مغز و تفکر خلاق و رابطه خلاقیت و تفکر خلاق پرداخته می شود. 
فصل ششم به رابطه خلاقیت و حل مسئله می پردازد، در این فصل ابتدا خلاقیت و شناسایی مسئله و حل آن مورد بررسی قرار گرفته و سپس تکنیک های تحریک خلاقیت مورد بررسی قرار می گیرند. 
فصل هفتم در بردارنده عوامل موثر بر خلاقیت شامل عوامل فردی و محیطی می باشد، عوامل فردی در بردارنده متغیرهای توانمندی هوشمندی، دانش و مهارت فنی ویژگی های شخصیتی تصور (قوی از خلاق بودن ،خود پشتکار و استقامت ابهام پذیری، ریسک پذیری، استقلال، نیاز به موفقیت و اعتماد به نفس)، سبک شناختی هوش و چالش پذیری است. عوامل محیطی شامل عوامل گروهی و سازمانی می باشد. عوامل گروهی متشکل از متغیرهای اندازه، گروه، تنوع گروه، انسجام گروه و سیستم ارتباطات گروه می باشد. عوامل سازمانی نیز شامل متغیرهای سبک رهبری، سیستم پاداش، جو سازمانی و ساختار سازمانی می باشد. 
در فصل هشتم تحقیق نگارنده در مورد مدل تحلیل خلاقیت در سازمان که با استفاده از مباحث فصل های قبل انجام شده به طور خلاصه تشریح شده است.

برشی از متن کتاب خلاقیت

۱-۱-۲-۷- خلاقیت به عنوان نبوغ

عمدتاً تا قبل از سال های دهه ۱۹۵۰ تصور بر این بود که استعداد خلاقیت ذاتی و غیر اکتسابی است، به این معنی که خلاقیت به افراد خاصی تعلق داشته، افرادی که از نبوغ استثنایی برخوردار بوده و توانایی ذهنی آنان، فراتر از مردم عادی به شمار می آید. بنابراین خلاقیت موهبتی پنداشته می شد که صرفاً در اختیار تعداد محدودی از افراد که ذاتاً خلاق متولد می شده اند، قرار داده شده و بقیه افراد فاقد استعداد خلاقیت هستند. از این دیدگاه تحت عنوان دیدگاه «نبوغ آمیز» به خلاقیت یاد می شود. برای مثال، شوپنهاور بر این نظر است که طبیعت نبوغ را فقط به عده معدودی می دهد، زیرا مزاج نوابغ، مانع بزرگی برای راه عادی زندگی که طالب توجه به جزئیات و امور آنی است، می باشد. به عقیده وی نبوغ عالی ترین شکل علم، خالی از هوای نفسانی است. پست ترین صور حیات فقط از هوای نفسانی ساخته شده است و در آن معرفتی نیست. انسان های عادی عمدتاً دارای هوای نفس اند، با کمی معرفت. حال آن که نبوغ به طور کلی معرفت و دانش است، با کمی هوای نفسانی. معنی نبوغ این است که قوه مدرکه بیش از نفس پیشرفت کرده است. نبوغ متضمن عبور از نیروی نفسانی به فعالیت معنوی است. شرط اساسی نبوغ، تسلط بر قدرت جنسی و تولید مثل می باشد. از سیمای نابغه تسلط علم بر نفس هویداست و در قیافه اشخاص عادی تسلط نفس آشکار است. شوپنهاور ویژگی های نابغه و مجهول ماندن قدر آن را در موارد زیر می داند:
1- دور را می بیند، از نزدیک بی خبر است و گیج و عجیب و غریب به نظر می رسد؛
2- نگاهش متوجه ستارگان است و به درون چاه می افتد؛
3- قابل معاشرت (از نظر تولید مثل) نیست. اشخاص قابل معاشرت از لحاظ معنوی زبون و بطور کلی عامی و جاهل اند؛
4- فکر او متوجه امور اساسی و کلی و ابدی است در حالی که فکر دیگران متوجه امور ناپایدار و جزئی است....

دانلود کتاب خلاقیت

نسخه الکترونیک کتاب خلاقیت را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس در کتابخوان فراکتاب به مطالعه آن بپردازید.

دانلود کتاب خلاقیت

مشخصات کتاب خلاقیت در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: دانشگاه امام حسین(ع)
نویسنده: منصور صادقی مال امیری
تعداد صفحه: 259
موضوع: اخلاق و روابط اجتماعی، مدیریت و کسب و کار، علم عمومی
قالب: الکترونیک

 

دیویی :
‏‫‭‬‭۶۵۰/۱
کتابشناسی ملی :
‎۱‎۰‎۳‎۳‎۹‎۰‎۵
شابک :
‭ 964-452-259-1‬
سال نشر :
1386
صفحات کتاب :
295
کنگره :
‏‫‭‬‭HD۵۳‏‫‭/ص۲خ۸ ۱۳۸۶

کتاب های مشابه خلاقیت