اثر حاضر که جلد دوم کتاب آبخانه های کارستی: ویژگی ها و مهندسی است، برتجارب علمی در زمینه مدیرت آبخانه های کارستی تمرکز دارد. اهمیت منابع آب کارستی و ویژگی های منحصربفرد و درعین حال پویای این نوع آبخانه ها موجب اهمیت دانش مهندسی کارست در کشور شده است.
کتاب به روش های مختلف اکتشافات، شناسایی و پایش آبخانه های کارستی، ارائه مجموعه ای از کارهای مهندسی در زمینه مختلف هیدروژئولوژی کارست با تاکید بر رفع مشکل نشت از بدنه سدهای ساخته شده روی توده های کارستی و پایش مخاطرات و آسیب پذیری این نوع آبخانه ها به منظور مدیریت پایدار منابع آبی کارست می پردازد.
کتاب آبخانههای کارستی: ویژگیها و مهندسی جلد دوم به ویراستاری زوران استوانوویچ است که در انتشارات تهران تهیه و چاپ رسیده است.
استخراج آب های زیرزمینی هرگز کار آسانی نیست،زیرا ما با یک (منبع نامرئی آب) روبه رو هستیم. با این حال وقتی با یک آبخانه غیرهمگن و ناهمسانگرد مانند کارست سروکار داریم، وضعیت پیچیده تر نیز می شود: اغلب لازم است به آب های زیرزمینی دست یابیم و آنها را از میان حفره ها یا بلوک های متخلخل جداشده از بقیه آب های زیرزمینی که در توده سنگ در گردش هستند، جمع آوری و وارد لوله کنیم.