کتاب مهارت های زندگی زناشویی نوشته ی متیو مک کی، پاتریک فانینگ و کیم پالگ، برای تازه نامزدهایی است که در آغاز راه هستند و می خواهند مراحل ارتباطی شان را شکل دهند.
کتاب مهارت های زندگی زناشویی (Couple skills) برای زوج هایی است که سال های متمادی است با هم ازدواج کرده اند و می خواهند تغییر کنند و جنبه های خاص ارتباطشان را بهبود دهند. این اثر برای زوج هایی است که هنوز به یکدیگر متعهد هستند، زوج هایی که هنوز می خواهند برای زندگی مشترک شادتر تلاش کنند. همچنین باید برای حفظ تلاش تان در طول زمان صبور باشید، چون این روش ها خیلی سریع شکل نمی گیرند.
تغییراتی که شما قصد دارید در ارتباط تان به وجود آورید، دست کم به چند هفته وقت نیاز دارد - و اغلب چندین ماه – تا مؤثر واقع شود. برای تغییر چشم انداز هیجانی تان، به احتمال قوی به بیشتر از یک تغییر نیاز دارید. و این مستلزم صرف زمان بیشتری است. این کتاب به شما کمک می کند مهارت هایی را رشد و گسترش دهید تا بتوانید عشقتان را سر زنده نگه دارید.
بعد از بررسی صدها ارتباط، متیو مک کی (Matthew McKay)، پاتریک فانینگ (Patrick Fanning) و کیم پالگ (Kim Paleg) به این نتیجه رسیده اند اشخاصی که ارتباط صمیمانه ی مؤثری دارند، از مهارت های معینی سود می برند. به همین دلیل نویسندگان این کتاب را مهارت های زندگی زناشویی نامیده اند. ارتباطات مختلف که دوام می یابند و عمیق می شوند، در زوج هایی دیده شده است که مهارت های بین فردی اولیه را تمرین می کنند: گوش کردن، ارتباط شفاف، مذاکره، مهار مناسب خشم و غیره.
ارتباط صمیمانه می تواند یکی از لذت بخش ترین تجارب انسانی و همچنین یکی از بزرگ ترین منابع درد و رنج باشد. عشق با امید خیلی زیادی شروع می شود: رویای اینکه روزی احساسمان درک شود، به طور کامل پذیرفته شویم، احساس تعلق کنیم، مورد حمایت و امنیت قرار بگیریم؛ رؤیای شور و هیجان عمیق؛ رؤیای پیوند همیشگی. اما این امیدها و رؤیاها در برخورد با واقعیت های عشق فرو می ریزد: نیازها برطرف نمی شوند، خشم باعث جدایی می شود، قضاوت ها پذیرش را دشوار می سازد، تنهایی شکل می گیرد و زوج ها از هم فاصله می گیرند.
چه چیزی باعث می شود ارتباط صمیمانه کارآمد شود؟ برخی می گویند کارایی ارتباط به قدرت رؤیایتان بستگی دارد، به قدرت تعهدتان به خود عشق. برخی هم می گویند این امر به بخت و اقبال مربوط است؛ یعنی خوش اقبال باشید و بتوانید عالی ترین فرد را برای خودتان پیدا کنید. برخی هم می گویند شما باید شور و هیجان داشته باشید یا علایق یا ارزش های مشترک داشته باشید.
کتاب مهارت های زندگی زناشویی برای زوج ها است، ازدواج کرده یا در شرف ازدواج، جوان یا پیر، یا هر نوع ارتباطی که به شکل زوج مطرح است. نویسندگان آگاهانه تلاش کرده اند که نمونه های متنوع زیادی از ارتباط را مطرح کنند چون باور دارند هر ارتباط جلوه ای درست و سالم از صمیمیت انسانی است.
این خبر خوبی است چون شما می توانید با خواندن و تمرین، مهارت جدیدی بیاموزید. تغییر خوش اقبالی یا احساس شور و هیجان یا ارزش های پایه ای تان کار خیلی دشواری است.
در بخشی از کتاب مهارت های زندگی زناشویی می خوانیم:
مهم ترین مطلبی که باید درباره ی حل مشکل درک کنید این است که «موضوع مشکل نیست، بلکه راه حل قدیمی مشکل است.» این یعنی مسأله در واقع شکست مداوم در یافتن پاسخی مؤثر تعریف می شود. در حل مشکل اولین و مهم ترین مرحله این است که آن را با جزییات کامل، برحسب آن چه تاکنون انجام داده اید که کارایی نداشته است، توصیف کنید.
اگر شما و همسرتان در آپارتمانی خیلی کوچک زندگی می کنید، این در واقع مشکل نیست. مشکل تنها زمانی بهوجود می آید که واکنش شما غیرمؤثر باشد: اگر ظرف های کثیف و آت و آشغال و کاغذهای پاره و لباس های کثیف همه جا پخش و پلا باشند؛ اگر پیوسته عتیقه هایی بیشتر و بیشتر یا کتاب یا موتورسیکلت جمع آوری کنید؛ اگر موافقت کنید وسایل دوست تان را در انباری بگذارید. روشی که شروع به حل مشکل های کوچک کنید این است که توجه تان را از «این آپارتمان کوچک» دور کنید و توضیح دهید سعی می کردید در این آپارتمان چه چیزهایی انبار کنید و چه کارهایی انجام دهید.
اغلب موقعیت مشکل ساز می شود چون شما پاسخی به کار می برید که در همان زمان مناسب است اما در بلندمدت کارایی ندارد. به عنوان مثال، اگر در طول یک ماه دچار کمبود پول هستید، خود کمبود پول مشکل بزرگی نیست؛ اما می تواند به مشکل تبدیل شود تنها اگر شما راه حل های کوتاه مدتی را به کار ببرید، مثل پرداخت صورت حساب تلفن با کشیدن چکی بی اعتبار، پنهان کردن صورت حساب ها از همسرتان یا درخواست کارت های اعتباری جدید چون کارت های قدیمی جوابگوی نیازهایتان نیستند.
در بلند مدت، راه حل شما برای قطع نشدن تلفن، راضی نگه داشتن همسرتان یا کاهش بدهی ها مؤثر نخواهد بود. بنابراین موقعیت برای شما «مشکل ساز» می شود. به همین دلیل هم یک گام مهم در حل مشکل این است که پیامدهای بلندمدتِ راه حل های احتمالی را بسنجید.
کنگره :
HM1106/م7ر2 1391
شابک :
978-964-236-385-8