کتاب روانشناسی اجتماعی نوشته ریچارد جی. کریسپ و ترجمه سعید عبدالملکی میباشد و انتشارات امیرکبیر آن را به چاپ رسانده است.
روانشناسی اجتماعی دربارهٔ افرادی است که زندگی روزمره ما را پر میکنند؛ و اینکه چهگونه بر «جهان شخصی» ما تأثیر میگذارند، ما را تعریف میکنند، و رفتار، باورها، نگرشها و ایدئولوژی ما را شکل میدهند. در عصری که ما از ژنوم انسان نقشهبرداری کردهایم و بیشتر دنیای فیزیکی را کاویدهایم، مطالعه رفتار افراد یکی از هیجانانگیزترین مرزهای تلاش علمی است.
منظور از شناخت، عبارت است از مکانیسم فکر کردن اینکه چگونه اطلاعات را درک، پردازش، و نگهداری می کنیم و به یادشان می آوریم. به عنوان مثال، وقتی سرگرم خواندن این جملات هستید، مغزتان به تمامی درگیر یک مکانیسم است. نخست، شما کلمات را می بینید، این ورودی های بصری ترجمه، کدگذاری و تک تک آن ها با خاطرات معنایی مرتبط سنجیده می شوند. چنانچه شما به معنای هر لغت دسترسی داشته باشید، مطابق دیگر قوانین ذخیره شده این معانی به شکل یک ساختار جمله ای بر روی هم جمع می شوند. سپس این جمله ترجمه و در حافظه کاری، نگهداری می شود تا در پردازش جمله بعدی، پاراگراف بعدی، و نهایتاً فصل بعدی به کمک گرفته شود. سرانجام، برای یاری در امر تفسیر اطلاعات بعدی اطلاعات کلیدی خلاصه، تفکیک، و ذخیره می شوند... .