کتاب آمایش سرزمین نوشته سیدمحمد محمودی توسط موسسه انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است.
هدف اصلی این مجموعه، ارائه، توسعه و گسترش شناخت ها، مبانی نظری، اصول، فنون و روش های علمی و کاربردی آمایش سرزمین برای جامعه دانشگاهی و کلیه متخصصان، در تمامی مقاطع ها و همچنین برای تمامی متولیان و کارگزاران امور سرزمینی و برنامه ریزی منطقه ای، مثل متخصصان مرکز ملی آمایش سرزمین، سیاستگذاران امور سرزمین، قانونگذاران، استانداران، شهرداران، اعضای شورای شهرها و کارگزاران محلی، شهرسازان، مهندسین منابع طبیعی، متخصیص جغرافیا و سیستم اطلاعاتی جغرافیایی، که به نحوی با طراحی و برنامه ریزی امور فضایی، جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، شهری و منطقه ایی سروکاردارند، براساس، محتوای کتاب در هشت فصل سازماندهی شده است.
آمایش سرزمین که در آغاز به منظور مقابله و مهار آثار، تبعات و مشکلات ناشی از انقلاب صنعتی و ویرانی های جنگ جهانی دوم ابداع شد. به منظور یکپارچه سازی، تعادل، توازن، توسعه، و تحول بنیادین و پایدار سرزمین در همه ابعاد و زمینه های کلان مانند فضا، جمعیت، فعالیت و محیط زیست است.
به بیان دیگر آمایش سرزمین، به مجموعه ای از علوم، تخصص ها و شناخت های گسترده ای اطلاق می شود، تا زمینه چیدمان منطقی و تعامل ارگانی که همه جانبه ارکان اساسی سرزمین را فراهم کند.