در احادیث اسلامی دربارهی تعلیم و تعلّم قرآن کریم بسیار سفارش شده، و برای آن اجر و پاداش فراوانی در نظرگرفته شده است.این امر مسلمانان را برآن داشته تا به عنوان یک تکلیف الهی قرآن بیاموزند، و به دیگران نیز آموزش دهند. برای آموزش قرآن در هر کشوری با توجه به مشترکات فرهنگی،الفبای نگارش و قواعد املا و انشای آنها با زبان عربی که زبان قرآن است، شیوهی متفاوتی به کارگرفته میشود. این شیوهها با توجه به پیشرفت فنون آموزش و ابتکار و خلاقیت معلمان همیشه درحال تکامل وپیشرفت است.
کتاب حاضرسیرتکاملی نگارش وعلامت گداری قرآن کریم را مشروحتر از قبل بررسی می کند.تاهرچه بیشتر یاری گرمربیان ومعلمان برای آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم باشد.
نحوهی نگارش قرآن در زمان پیامبر گرامی اسلام(ص) : قرآن کریم در طول 23 سال توسط جبرئیل امین و به تدریج و در مناسبتهای مختلف بر پیامبر گرامی اسلام(ص) نازل شد و آن حضرت، آیات نازل شده را به ذهن میسپردند و بر مسلمانان میخواندند و مسلمانان نیز آن آیات را تکرار میکردند و به ذهن میسپردند و برای جلوگیری از تحریف قرآن، از مسلمانان دارای سواد خواندن و نوشتن میخواستند آن آیات را بنویسند و یک نسخه از آیات مکتوب را نیز نزد خود نگه میداشتند. به نویسندگان قرآن«کاتب وحی»میگفتند که اسامی آنها در کتابهای تاریخ و معارف قرآن آمده است.
همۀ اصول نقل شده در کتابهای رسم القرآن دربارەی کیفیت نگارش کلمات قرآن، مستند به نحوەی کتابت قرآن در بعضی از قرآنهای نوشته شده در زمان توحید مصاحف، توسط کاتبان وحی است.