کتاب درآمدی بر آزمایشگاه مدیریت اثری مشترک از محمّدمیلاداحمدی، احسانشریفاحمدیان و حیدر بیرانوند میباشد که توسط انتشارات دانشگاه جامع امام حسین (ع) منتشر شده است.
شاید با شنیدن عبارت «آزمایشگاه»، ابزار و وسایل آزمایشگاههای شیمی و زیستشناسی و فیزیک مانند لولۀ آزمایش، پیپت، میکروسکوپ و دماسنج در ذهن ما تداعی شود که حاصل از قدمت آزمایش در علوم طبیعی و ذات تجربی توسعۀ علم است. در مقابل مقصود از زیرساخت و تجهیزات آزمایشگاهی در علوم رفتاری و اجتماعی مانند مدیریت و اقتصاد، به کلّی متفاوت است. در چنین آزمایشگاههایی، هدف اصلی تسهیلات و فنّاوریها، از سویی ایجاد کنترل نسبت به محیط پیچیده و متلاطم واقعی، و از سوی دیگر، شبیهسازی موقعیتهای گوناگون تصمیمگیری و عملکردی افراد است. باید به این نکته اشاره داشت که با توجّه به روند روبهرشد زمینههای میانرشتهای و بهرهمندی روزافزون حوزههای مختلف از دستاوردهای سایر حوزههای علمی و فنّاورانه، در بسیاری از موقعیتها، «آزمایشگاه مدیریت» نقطۀ تلاقی سایر رشتههای علمی با پژوهشهای مدیریت و سازمان خواهد بود.
از دیگر ابعاد برجستهی آزمایشگاههای مدیریت در جهان استفاده از موردپژوهی و موردهای واقعی یا طراحی شده بر اساس دادههای واقعی رایج در سازمانها و فضای کسبوکار است که به منظور آموزش دانشجویان و فراگیران به کار گرفته میشود. بسیاری از آزمایشگاه های مدیریت در جهان به خصوص آزمایشگاههای موجود در اروپا و ایالات متحده از این روش نوین و جذاب به منظور درگیر نمودن بیشتر دانشجویان با مفاهیم درس و آموزش فعال مدیران استفاده مینمایند.
مطالعات موردی به عنوان یک روش تدریس و یک راهبرد آموزشی قدرتمند با محوریت دانشجویان تلقی میشود. این شیوه بر نحوهی تفکر انتقادی دانشجویان، یادگیری فعال، برقراری ارتباط معاشرت با دیگران و انجام گروهی کارها تأثیر مثبت و بهسزایی دارد. این روش میتواند دانشجویان را به اندیشیدن به طور مستقل و داوری و آموزش یک رویکرد پیشبرنده برای یادگیری سوق دهد.