انقلاب اسلامی ایران صرفا به مرزهای سرزمینی ایران منحصر نشده و به دلیل پیام و ارزشهای انسانی منطق بافطرت در باطن خود، رسالتی جهانی داشته است. در میان آرمانها و خواستههای انقلابی در جامعه ایران، رسالت تمدنسازی به عنوان غایت و حیات طیبه انقلاب اسلامی بسیار حائز اهمیت است از این رو انقلاب تمدنساز ایران آغازگر تمدن نوین در جهان اسلام بوده است. هویت تمدنی انقلاب اسلامی در تقابل تمدن استعماری آمریکا قرار گرفته و این تقابل به منازعه گفتمانی تبدیل شده است.
انقلاب اسلامی زمینهساز افول و زوال آمریکا شده است؛ به گونهای که این کشور برای بازیابی قدرت سیاسی خویش در سیطره جهانی، به استعمار فرانو روی آورده است؛ ولی بیداری و آگاهی امت اسلامی مانع از توفیق آمریکا در بازگشت هژمونی این کشور خواهد شد.
کتاب انقلاب اسلامی تمدنساز ایران و فروپاشی نظام آمریکایی به بررسی نقش و اهمیت انقلاب اسلامی تمدنساز ایران و فروپاشی نظام آمریکا پرداخته است.
تمدن مصدر از باب تفعل است که ریشهاش به مدینه و شهرنشینی برمیگردد. از منظر لغوی تمدن را میتوان تخلق به اخلاق اهل شهر و انتقال از خشونت و جهل به حالت ظرافت، انس و معرفت، اقامت در شهر، تربیت، ادب و.... دانست. به همین دلیل برخی از نظریهپردازان تمدن را مترادف اجتماع شهری و رهاشدگی از زندگی بدوی دانستهاند. با توجه به این رویکرد اذعان میشود تمدنها در بستر فرهنگ شکل میگیرند.
در یک نگرش تمدن ناظر بر پیکره حیاتی یک جامعه دانسته شده که بیش از همه آمیزهای از دستاوردهای فکری و تجربی یا مادی و معنوی است. در یک برداشت کلی تمدن را میتوان با همبودگی اجتماع انسانی در راستای تامین عدالت و امنیت دانست؛ به گونهای که فرصت شکوفایی استعدادها و رشد همه جانبه افراد انسانی در همه سطوح را فراهم آورد و بسترهای ترقی ظاهری و باطنی اجتماع و فرد را به صورت توأمان همراه داشته باشد.
تمدن اسلامی بیانگر همه جنبههای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه است که ابعاد وجودی فرد و جامعه را پوشش میدهد که همه مولفههای آن بر محور اسلامی میگردد. بدین ترتیب تمدن اسلامی از همه ویژگیهای تمدن الهی در چارچوب آموزههای قرآنی و متکی بر سنت پیامبر(ص) برخوردار است.