آموزش مهارتهای گوناگون به مدیران نقش موثری در بهبود بخشیدن به وضعیت یک سازمان دارد. آشنایی با نهادی به نام تشکیلات و اداره آن منجر به بهبود بخشیدن به اوضاع خواهد شد. هریک از مدیران برای اعمال مدیریت صحیح، به سه دسته از مهارتها نیاز دارند: مهارتهای تخصصی، مهارتهای انسانی و مهارتهای درک سازمانی.
مدیران در هر سه سطح عملیاتی، میانی و عالی، به مهارتهای سهگانه مذکور نیازمندند، ولی میزان نیاز آنان به هر یک از مهارتها در سطوح مختلف متفاوت است.
اثر حاضر با عنوان جاده باریک میشوید(چگونه یک تشکیلات را اداره کنیم؟) دفتر پنجم از مجموعه«فعالان فرهنگی» میباشد که به همتجمعی از پژوهشگران به سرپرستی آقای رامین تبرایی در باب آموزش مهارتهای زیر به مدیران تهیه شده است.
همیشه باید کار را از مهمترین اجزای تشکیلات آغاز کنید؛ به همین دلیل باید به مهمترین وظایف سازمان خود توجه کنید و براساس ماموریتهای محوله، به طراحی ساختار اداری سازمان مطبوع خود توجه بپردازید؛ برای مثال، واحد خدمات در یک موسسه آموزشی گاهی ممکن است به اشتباه چنان فربه شود که تمام نیروی تشکیلات مصروف شود. در هر صورت، همواره باید از گسترش این گونه واحدها به صورت عمودی یا افقی جلوگیری کنید.
برخی از سازمانها برای کوچکسازی ساختار خود و جلوگیری از اتلاف منابع و پرهیز از بوروکراسی اداری، چندین واحد را در هم ادغام میکنند و واحدی ترکیبی را به وجود میآورند. مثلا در معاونت حقوقی خود، مدیریت طرح و برنامه و بودجهنویسی و امور استخدامی را به صورت توأمان قرار دهند. گاهی نیز به دلیل وجود یک ضرورت و بالا بودن حساسیت موضوع، ممکن است دو بخش با موضوعی مشابهها تاسیس میشود و به عنوان دو واحد مستقل درون سازمان جای گیرند.