کتاب خرده عادتهای نوجوانی، نوشته کیت کلدین با ترجمه شکیبا قاسمی توسط انتشارات آلاچیق کتاب منتشر و روانه بازار نشر شده است.
نویسنده در کتاب خرده عادتهای نوجوانی تلاش دارد تا ایده ها و عادتهایی را با نوجوانان در میان بگذارد که با تمرین آنها دوران مدرسه، زندگی پس از آن و ... آسانتر شود. وی در مقدمه خطاب به نوجوانان گفته است: شاید باورش سخت باشد، اما کارهای کوچکی وجود دارند که اگر به انجام آنها عادت کنید، مسیر زندگیتان به کلی دگرگون میشود، این را باور دارم زیرا وقتی فقط بیست سالم بود با کمک عادت شکرگزاری روزانه از خداوند توانستم با مرگ ناگهانی خواهرم کنار بیایم با عادت به تمرینات روزانه بود که توانستم دو سال بعد جایزه بدنسازی استرالیا را کسب کنم.»
نویسنده در کتاب «خرده عادتهای نوجوانی»، در تلاش است تا نشان دهد که وقتی قرار است به عادتهای بهتر خو بگیریم، کوچکترین کارها هم ارزشمند میشوند. عمل به عادتهای نیکو راز موفقیت نوجوانی است که میکوشد تا مثلاً نمراتش را ارتقا دهد، دوستان جدید پیدا کند یا برای هدفی مشخص پول پسانداز کند. ناشر این کتاب را فرصتی برای نوجوانان میداند، تا از هماکنون زیربنای موفقیتشان در آینده را بسازند و یاد بگیرند چطور میتوانند عادتهای خوب و ماندگار بسازند. توصیههای آسان و تمرینهای کاربردی کتاب، راهنمای گامبهگامی است برای تغییرات آهسته و پیوسته در مسیر رسیدن به اهداف.
نوجوانان در این کتاب میآموزند که دانش نهفته در یک عادت چیست و چطور میتوانند با انجام مراحل سهگانه، رفتارهای مثبت را به رفتاری همیشگی تبدیل کنند. چطور میتوانند با عمل به عادتهای مختلف در خانه و مدرسه و جامعه ابعاد گوناگون زندگی مانند سلامتی، ارتباطات، مهارتهای اجتماعی و دستاوردهای تحصیلی را تغییر دهند و البته چطور با تمرین خردهعادتهایی مانند برنامۀ خواب منظم یا سبک مطالعه میتوانند زندگی پربارتر و در عین حال کمدردسرتری داشته باشند.
عادت چیست؟
چه وجه اشتراکی بین مسواک زدن، چک کردنِ رسانههای اجتماعی، تمرین روزانهٔ فوتبال، و ناخن جویدن وجود دارد؟ همهٔ اینها نمونههایی از عادتها هستند که البته برخی از این عادتها بسیار مفیدند و برخی نه چندان. اما همگی مثالی ساده از شکلهای مختلف عادتهایی هستند که ما روزانه انجام میدهیم. مثلاً تحقیقات نشان داده که تقریباً چهل درصد فعالیتهای روزانۀ هر فرد از عادتهای رفتاری او ناشی میشود.
شکلگیری عادت در ابتدا نیازمند تلاش است، اما هر چیزی به محض آنکه مدتی تکرار شود به الگوی ذهنی و پای ثابت رفتار ما تبدیل میشود و پس از آن بدون نیاز به تلاش و صرف زمان در ما تکرار میشود؛ مثل پوشیدن لباس که در خردسالی دشوار به نظر میرسید و حالا چشمبسته هم میتوانیم جای آستین و یقه را پیدا کنیم و لباس بپوشیم. این یکی از علامتهای عادت است. گاهی بعضی از عادتها را آن قدر تکرار کردهایم که در حین انجامِ آن اصلاً متوجهش نیستیم. نکتهٔ کلیدی دربارهٔ درک عادتها این است که بدانیم عادت ها با تکرارِ پیوستهٔ یک رفتار به وجود میآیند و هرگز یک باره اتفاق نمیافتند.