کتاب بیست و هشت اشتباه نویسندگان نوشته جودی دلتون با ترجمه محسن سلیمانی توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. این کتاب به بررسی اشتباهاتی می پردازد که امکان دارد هر نویسندهای مرتکب آن شود. اشتباهات نویسندگی در این کتاب شامل همه نوع نوشته میشود: از داستان و غیر داستان گرفته تا شعر، رمان، مقاله و گزارش.
البته بعضی از این اشتباهات در برخی از قالبها بیشتر اتفاق میافتد و با پرهیز از آنها، آثار شما بهتر خواهد شد. دلتون، نویسنده کتاب در مقدمه مینویسد: دلیل اینکه بسیاری از نویسندههای ما ناکام میمانند، اشتباهات باورنکردنی آنها در کارشان است. یک قسمت از مشکل به این برمیگردد که بسیاری از نویسندگان ما دیر آمدهاند و زود میخواهند بروند.
آنها به استعداد اعتقاد دارند، ولی به مهارت نه. برخی از اشتباهاتی که در کتاب به آنها اشاره میشود عبارتند از: در کار نوشتن امروز و فردا نکنید، سعی نکنید بهترین اثر دنیا را خلق کنید و از شکست هم نترسید، در نقطهگذاری افراط نکنید، شخصی ننویسید، عام و جهان شمول بنویسید، از بازنویسی نهراسید، لزومی ندارد همه مخاطب اثر شما باشند، به انتقادها و نظرات همسر، دوست، فامیل و رهگذاران خیابان گوش نکنید، مایوس نشوید و ...
تابستان سال قبل در کلاس دانشگاهی که درس میدهم یکی از آقایان، داستانی درباره تعطیلاتش خواند. داستان او نوعی نوک زدن [در متن اصلی: لی لی بازی کردن روی] به تجربیات مختلفی مثل اردو زدن، شنا کردن، کباب پختن و ماهیگیری در تعطیلات بود. وقتی دیدم او فقط یک سطر راجع به کباب پختن نوشته است به او گفتم دیگر نخواند.
بعد گفتم: تو چند داستان درباره شنا، ماهیگیری و اردو رفتن نوشتهای.
یکی را انتخاب کن. به جای اینکه روی کبابها را بپوشانی راجع به آن توضیح بده و بگو چه جوری است؟ چه مزهای میدهد؟ بگذار ما شب، آتش و دوستانت را حس کنیم. بگذار ستارهها و چهرههای آدمهایی را که نور آتش بر صورتشان افتاده ببینیم. بگذار آوازها و ترق توروق آتش را بشنویم. بگذار زگیل روی بینی آسیابان (شخصیت مشهور چاسر) را ببینیم. فرق آسیابان با دیگران در همین زگیل است. زگیل علامت مشخصه آسیابان است. خیلیها موهای خرمایی یا چشمان آبی دارند، خیلیها قد بلند، کوتاه یا متوسط دارند؛ اما کمتر کسی روی بینیاش زگیل دارد که چند تار مو رویش روییده است. نویسندهها همیشه باید دنبال زگیلها بگردند. زگیل توصیف دقیقی از شخصیت به دست میدهد، اما موهای خرمایی نه.
عادت کنید در آثارتان از توصیفهای خاص و جزئی استفاده کنید. به جای نوشتن درباره بازی تخته نرد از اسمی که روی آن میگذارید، استفاده کنید و بنویسید بازی پُرخطر. به جای اینکه بنویسید پیراهن زنانه صورتی، بنویسید پیراهن گلی و باز به جای اینکه بگویید بوی بدی میداد، بنویسید دقیقاً چه بویی میداد. مثلاً بنویسید: بوی شیر ترشیده میداد.
نظر دیگران //= $contentName ?>
کتابی بسیار عالی برای کسی که دوست دارد قدم در راه نویسنده شدن بگذارد و یا نویسنده است و می خواهد رشد کند ......