کتاب آخرین شرور اثر ایزاک بشویس سینگر دربردارنده سه داستان کوتاه آمریکایی است. سه داستانی که از او در این کتاب گردآوری شده روایت های متفاوتی را بیان می کنند. از دختری که تظاهر می کند مردی است که تورات می خواند تا یک شیطان درمانده و یک نویسنده که تلاش می کند حرف های یک بازمانده از واقعه هولوکاست را بفهمد و در نهایت این نویسنده توانا با شیوه ای زیبا و منحصر به فرد این مضامین تکراری را با جذابیتی خارق العاده شرح می دهد.
ایزاک بشویس سینگر (Isaac Bashevis Singer) نویسنده با استعدادی که برای کتاب آخرین شرور (He Last Demon) برنده جایزه نوبل سال 1987 شد، بیشترین شهرتش را مدیون خلق داستان های کوتاهی است که در آن ها از آداب و رسوم مردم عامی و فرهنگ یهودی سخن می گوید تا مضامینی چون خوبی و بدی، اشتیاق و محدودیت، شور مذهبی و نقطه ضعف های شخصی همراه با فرد شوخ طبعی و مهربانی را نشان دهد.
داستان «نیتل دختری در نقش یک پسر ربانی»، ماجرای دختری به نام «نیتل» است که از کودکی همراه پدر به تورات خواندن مشغول بوده و از اعمالی که زن ها انجام می دادند متنفر شده بود. او با تعریف ها و تلقین های پدر کاملا روحیه مردانه پیدا کرده است. بعد از زمین گیر شدن پدر، نیتل خانه و کاشانه را فروخته و به شهر دیگری می رود. او با پوشیدن لباس مردانه و تغییر نام خود، به اعمال مردانه دست می زند و ماجراهای جدیدی را تجربه می کند.
در بخشی از کتاب آخرین شرور می خوانیم:
اینکه چرا یک پیک برگه های طلاق را برای هدس آورد معمای بزرگی برای مردم شهر شده بود، اویگدور تا بعد از تعطیلات در لابلین ماند، جوری با شانه های افتاده و چشمانی بی حال به بچو بازگشت انگار که ناخوش بود. هدس او را به تخت خواب خودش برد و سه بار در طول روز پزشک بر بالینش می آمد. اویگدور منزوی شد. اگر کسی تصادفی او را می دید و او را مخاطب قرار می داد، هیچ جوابی از او نمی شنید. پرلا از اویگدور به خانواده اش شکایت کرد و گفت که او تمام شب را راه می رود و پشت سر هم سیگار می کشد.
کنگره :
PS۳۵۶۳ /ی۹آ۳ ۱۳۹۲