امتیاز
5 / 5.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
18,500
نظر شما چیست؟
کتاب خداحافظ گاری کوپر رمانی فلسفی و سیاسی اثر رومن گاری نویسنده فرانسوی است. این رمان پنجره ای رو به نسلی جدید است. نسلی که از دل جنگ و خونریزی بیرون آمده اند. خداحافظ گاری کوپر دربارۀ جوانی 21 ساله اسکی باز به نام لنی است که به دلیل تنفر از شرکت در جنگ ویتنام، وطن خود را ترک کرده و از زادگاه خود آمریکا به کوه های سوییس پناه می برد. شعار او آزادی از هر گونه تعلقی است.

رمان خداحافظ گاری کوپر (Adieu Gary Cooper) در واقع روایت چگونگی برخورد لنی با موانع و مشکلات پیش رویش در مسیر رسیدن به رویاهایش است. نویسنده در این کتاب قهرمانی خلق کرده که با نگاهی درویش مآبانه به زندگی نگاه می کند و آن قدر خود را از زندگی و متعلقات معنوی اش دور می بیند که حتی متوجه عشقی که از راه رسیده نیز نمی شود و اهمیت آن را درک نمی کند.

او حتی از این واقعیت می گریزد و زمانی که به زندگی بی قید و رهای خود در کلبه ای بر راز کوهستان های سوییس باز می گردد از طریق دوست دیگری به اهمیت عشق پی می برد. قهرمان گاری "لنی" پس از انتشار این کتاب به یکی از چهره های مورد علاقه ی جوانان در سراسر جهان بدل شد و جماعت کثیری با او همذات پنداری کردند. روحیه ای مستقل، بیزار از جنگ و در عین حال بی پروا و دریادل.

این کتاب که در سال 1969 منتشر شده با وقایع زمان خود پیوندی تنگاتنگ داشت چرا که لنی سربازی آمریکایی است که از رفتن به جبهه های ویتنام سرباز زده و این کلبه ی دنج و زندگی بی فردا را بر زندگی ای که دیگران به او تحمیل کرده اند ترجیح می دهد.

در فصل اول کتاب خداحافظ گاری کوپر هیچ کس و هیچ چیز از تیغ هجو در امان نیست. از آمریکا، فرانسه، سوییس و کوبا گرفته تا عشق و دین و سوسیالیسم و ایدئولوژی ها و لنین و کامو و پلیس و سیاستمداران و مردان و زنان و تقریبا هر چیزی به ذهن می رسد! اگر جنگ ویتنام به سخره گرفته می شود همزمان مخالفین آن هم بی نصیب نمی مانند. همچنین فصل اول کتاب خداحافظ گاری کوپر پر از جملات قصار و مطلب است.

خداحافظ گاری کوپر یکی از معروف ترین آثار رومن کاسو که بعدها اسم مستعار رومن گاری (Romain Gary) را برای خود انتخاب کرد. گاری نویسنده ای تواناست که در هشتم ماه مه 1914 در شهر موسکو از مادری اهل لیتوانی و پدری روسی به دنیا آمد. او در طول زندگی پربار ادبی اش 21 رمان با نام حقیقی، یک رمان با نام مستعار فوسکو سینی بالدی و چهار رمان با نام مستعار امیل آژار نوشته و بدین سبب تنها نویسنده ایست که دو بار موفق به دریافت جایزه ادبی گنکور شده است.

جملات برگزیده کتاب خداحافظ گاری کوپر:

- آخه اگر همه می تونستن با هم متحد بشن دیگه برای چی دنیا رو عوض کنن؟ دنیا دیگه این جوری نبود. اگر تنها باشی می تونی کاری بکنی. می تونی دنیای خودت رو عوض کنی. دنیای آدمای دیگه دست تو نیست.

- دیوار زبان وقتی کشیده می شود که دو نفر به یک زبان حرف می زنند. آن وقت دیگر مطلقاً نمی توانند حرف هم را بفهمند...

- کسانی که عقاید احمقانه شان را ابزار می کنند اغلب بسیار حساسند. هر قدر عقاید کسی احمقانه تر باشد کمتر باید با او مخالفت کرد.

- هرچیز حدی دارد، حتی تصمیم آدم به کلنجار رفتن با واقعیات. وقتی آدم به آن حد رسید، دیگر کاری نمی شود کرد. واقعیات باید بروند یکی دیگر را پیدا کنند.

- هیچ کس تا به حال دو مرتبه در عمرش عاشق نشده، عشق دوم، عشق سوم، اینها بی معنی است. فقط رفت و آمد است. افت و خیز است. معاشرت می کنند و اسمش را می گذارند عشق.

- تمدن ما تمدن دسته خر پلاستیکی است. هیچ چیزش طبیعی و صادقانه نیست. همه چیزش مصنوعی است و نقش بازی می کند.
کنگره :
‏‫PQ2636 ‭/‮الف‬4‏‫‬‮‭خ4 1392
دیویی :
‏‫‬‮‭843/914
کتابشناسی ملی :
3220921
شابک :
‭978-600-176-087-7‬‬
سال نشر :
1392
صفحات کتاب :
270

کتاب های مشابه خداحافظ گاری کوپر